Anasayfa

06-11-2019
Düşük gelirli çiftçilere müjde!
"Küçük Tarım Üretimlerinin Geliştirilmesi" programı için ödenekler 3.1 milyon euro arttırıldı.
6 Kasım 2019 Çarşamba

Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre
Eyalet Başkanı Hristos Metios'un talebi üzerine Tarım-Kalkınma Bakanlığı'nın 2014 -2020 Programı çerçevesinde "Küçük Tarım Üretimlerinin Geliştirilmesi" programı için ödenekler 3.1 milyon euro arttırıldı.

Bakanlık, Doğu Makedonya - Trakya Bölgesi için ilk olarak 6 milyon 272 bin euroluk bütçeyi onaylamıştı.

Eyalet Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada bu tutarın bölgede yapılan bütün başvuruları karşılamakta yetersiz kaldığı belirtildi. Bunun üzerine Eyalet Başkanı Metios'un başvuru yapan tüm çiftçilerin programdan yararlanabilmesi için bakanlıktan yardım miktarının arttırılmasını talep ettiği ve bu talebe Tarım Bakanlığı tarafından olumlu cevap verildiği kaydedildi.

Bakanlıktan gelen olumlu cevap sonucunda Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti genelinde program koşullarına uyan düşük gelirli 665 çiftçinin tamamı bu ekonomik destekten yararlanabilecek.

Konuyla ilgili olarak Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda söz konusu çiftçilerin yaklaşık yüzde 80'nin Rodop ilinden olduğunu belirtti.


Haberler


Edirne heyeti Topsidis ile görüştü: Gündem turizm ve sınır kapıları

Kesriye’de "koyun-keçi çiçeği" hastalığı nedeniyle acil önlemler alındı

Batı Nil Virüsü vakaları son bir haftada 23 artarak 65’e yükseldi

Kosmidu ve “kurumsal tarafsızlık”

Azınlık eğitimi ’yasalar böyle diyor’ denilerek tasfiye edilemez

Hakkın aynasını kırmayalım

İskeçeli Kur’an kursu öğrencileri Bolu ve İstanbul’u gezdi

Miçotakis: “Yunanistan artık yolsuzluk ağlarının ve kayırmacılığın esiri olamaz”

Yapay Zeka - Anlamını Yitiren Sıfatlar - Gerçeğin Sorgulanması

Rodop ilinde muhasebe büroları 10-21 Ağustos’ta kapalı olacak

EEDA: Yunanistan’da hukukun üstünlüğünü zedeleyen yapısal sorunlar sürüyor

Alantepe Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri 21-23 Ağustos’ta yapılacak