Anasayfa


07-11-2019
Göçmen merkezi önünde domuz eti ve alkollü “eylem”
Kendini “Birleşik Makedonlar” olarak adlandıran bir grubun göçmen ve mülteci sorununa dikkat çekmek ve tepki göstermek amacıyla düzenlemeyi planladığı protesto etkinliği tartışmalara sebep oldu.
7 Kasım 2019 Perşembe

“10 KASIM PAZAR GÜNÜ DOMUZ ETİ YİYİP ALKOL TÜKETECEĞİZ”

Söz konusu grubun Selanik’teki Diavata Mülteci Kabul Merkezi önünde domuz eti ve alkollü bir “mangal partisi” düzenlemeyi planladığı bildirildi. Grubun üyelerinden biri olan Dimitris Ziabazis bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada eylemi 10 Kasım Pazar günü Selanik’teki Diavata mülteci kabul merkezi önünde yapacaklarını söyledi. Ziabazis eylemi bölgede hakim olan kötü şartlar ve gettolaşmaya dikkat çekmek için yaptıklarını, ülke genelinde bir çok bölgenin aynı sorunla karşı karşıya olduğunu belirtti. “Avrupa’nın çeşitli bölgelerinde yaşanan gettolaşmanın kendi bölgemizde de yaşanmasına tahammülümüz olmadığı mesajını vermek için domuz eti yiyip alkol tüketeceğiz. Avrupa’da yaşanan örneklerden bu insanların, yani göçmenlerin farklı bir kültürü olduğunu ve yaşadıkları topluma entegre olmak yerine kendi kültürlerini dayattıklarını görüyoruz. Masalları bırakalım. Bu insanların yüzde 80’i savaş bölgelerinden dahi değiller. Cezayir, Pakistan ve Afganistan gibi bölgelerden buraya geliyorlar. Çoğu mülteci dahi değil. Oldukça pahalı elbiseler giyen genç yaştaki erkeklerden bahsediyoruz. Kılkış ve Yanniça’da genç kızların taciz edilmesi olayları ciddi boyutlara ulaşmış durumda. Normal bir Yunanlı babanın bu durumu kabullenmesi mümkün değil.” diye konuşan Ziabazis gelecekte sorunun daha da ciddi bir hal alacağını iddia etti.


KONU MECLİSE TAŞINDI

Selanik’teki göçmen ve mülteci merkezi önünde domuz eti ve alkollü eylemin yapılacağının ortaya çıkması mecliste SİRİZA milletvekili Hristos Yannulis ile YDP milletvekili Konstantinos Kiranakis arasında tartışma yaşanmasına sebep oldu. Yapılması planlanan eylemin son derece saygısızca olduğunu ve dini hassasiyetlere yönelik bir saldırı olacağını söyleyen Hristos Yannulis’e cevap veren YDP Milletvekili Konstantinos Kiranakis, Yunan halkının istediği zaman ve istediği yerde domuz eti yemek ve alkol tüketmek konusunda özgür olduğunu, üçüncü ülkelerden gelen insanlar istedi diye Yunan halkının domuz eti yeme veya alkol kullanma özgürlüğünün kısıtlanamayacağını söyledi.

DORA BAKOYANNİ EYLEMİ KINADI

Mecliste yaşanan tartışmanın ardından bir televizyon kanalında konu ile ilgili konuşan YDP milletvekili Dora Bakoyanni ise söz konusu eylemin son derece yanlış olduğunu, bu eylemi destekleyen açıklamalar yapan bazı YDP milletvekillerinin aslında tam olarak ne hakkında konuştuklarını anlamadıklarını belirtti.

Konunun haksız ve yanlış bir şekilde partileştiğini söyleyen Bakoyanni, “Kiriakos Miçotakis’in YDP’sinde böyle bir eylemi haklı görecek veya destekleyecek herhangi bir milletvekili bulunduğunu düşünmüyorum. Aslında var olmayan bir sözde grup ciddi bir sorun ortaya çıkarıyor. İnsanlık, dayanışma, güçsüzlere saygı gibi hassasiyetler kanunlar ve yasalar ile sağlanamaz. Ya hayatının ilk altı yılında öğrenirsin ya da asla öğrenemezsin.” ifadelerini kullandı.

Haberler


Prof. Kaymakçı: ‘Miçotakis’in Yunanistan’da Türk yoktur tezini kabul etmiyoruz’

Schengen vizesine zam

Hüseyin Baltacı: ‘Bölgenin zenginliğiyiz, tehlikeli olarak gösterilmeyi kabul etmiyoruz’

Panathinaikoslu Samet 19 Mayıs paylaşımı nedeniyle kadro dışı bırakıldı

Memurlar 24 saatlik greve gitti

Tutuklu dokuz göçmen serbest bırakılıyor

DEB Partisinden Makedon azınlık üyelerine ziyaret

GTGB’nin kır koşusu için kayıtlar başladı

‘Yunanistan Midilli Adası’ndaki tarihi camileri restore etmiyor’

Erdoğan Miçotakis ziyaretini değerlendirdi

Atina’da Yerapetritis – Şükri görüşmesi

İskeçeli soydaşlar Ketenlik’teki hatim etkinliğine akın etti