Anasayfa

12-11-2019
Adalardaki göçmenler ana karaya taşınmaya devam ediyor
Yunanistan’da, yeni göçmen kanunu kapsamında, adalardaki göçmenlerin ana karaya taşınması sürüyor.
12 Kasım 2019 Salı

Aşırı yoğunluğun yaşandığı Midilli Adası’ndan 367 düzensiz göçmen, bu sabah (12 Kasım Salı) ’’Diagoras’’ yolcu gemisiyle Pire Limanı’na getirildi.

Çoğunluğu Afganlardan oluşan düzensiz göçmenler, limanda bekleyen otobüslere bindirilerek çeşitli kamplara taşınıyor.

Son 4 ayda ülkeye gelen düzensiz göçmen sayısının 40 binin üzerinde olduğu kaydedilirken, göçmenlerin götürüldükleri bazı bölgelerin sakinleri tarafından düzenlenen göçmen karşıtı gösterilerin artması dikkati çekiyor.

Selanik’teki Diavata kampı yakınlarında kendilerini ’’Birleşik Makedonlar’’ olarak adlandıran bir grup, göçmenleri protesto etmek için domuz eti ve alkol tüketmişti.

Atina merkezli izleme örgütü Irkçı Şiddet Kayıt Ağı, ülkede artan yabancı düşmanlığı ile ilgili endişelerini dile getirirken, hükümete ırkçılık karşıtı yasayı tam olarak uygulaması çağrısında bulundu.

Haberler


Şapçı ve Aşağıköy’de şiddetli dolu yağışı

Yunanistan ile Türkiye arasında turizm ilişkileri hareketleniyor

Meriç ilinde 10 bin euroluk yerleşim teşviki ilgi görmedi

Rusya – Ukrayna arasındaki barış müzakereleri için gözler Türkiye’ye çevrildi

İTB’de Anneler Günü coşkusu

Terör örgütü PKK fesih kararını açıkladı, silahlar bırakıldı

ABD - Çin karşılıklı gümrük vergilerini 90 gün için düşürecek

Gümülcine’de “Yapay Zeka Çağı” konferansı düzenleniyor

BTAYTD Kadınlar Kolundan Anneler Günü etkinliği

Bir yılda 1,5 milyon Türk turist Yunanistan’ı ziyaret etti

Pakistan ve Hindistan ateşkes konusunda anlaştı

DEB Partisi EFA’nın yönetim kuruluna seçildi