Anasayfa


13-11-2019
Şaban Bandak: “Azınlığımızı düşman gibi gösterenler, bu ülkeye büyük zarar veriyor”
İskeçe Belediye Başkan Yardımcısı Şaban Bandak, azınlığı siyasi çekişmelere alet eden ve tehlike olarak gösterenlerin yanlış yolu seçtiğini söyledi.
13 Kasım 2019 Çarşamba

İskeçe belediye meclisinde, Belediye Başkanı Manolis Çepelis’in Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’nin İskeçe şubesinin açılışına katılması nedeniyle eleştirenlere tepki gösteren Şaban Bandak, “Azınlık bu ülkeye ne zarar verdi? Azınlık bu ülkeye ne kötülük yaptı? Artık yeter! Belediye başkanı bir etkinliğe katılarak cinayet mi işledi?” ifadelerini kullandı. Azınlığı kullanarak Belediye Başkanı Manolis Çepelis’e saldıranları eleştiren Bandak, azınlığın bölgeye ve ülkeye hiçbir zaman bir kötülük yapmadığını hatırlattı.

Yaşanan olayla ilgili olarak GÜNDEM’e konuşan İskeçe Belediye Başkan Yardımcısı Şaban Bandak şunları ifade etti: “Herkesin bildiği gibi belediye başkanı, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’nin etkinliğine katıldığı için çok büyük bir saldırı altında kaldı. Herşeyden önce söylemek isterim ki; bu saldırılar son derece yanlış ve maksatlıdır. Sayın Çepelis her belediye başkanının yapması gerektiğini yaptı ve bir derneğin etkinliğine katıldı. Bu konu geçtiğimiz günlerde belediye meclisi toplantısında gündeme geldi. Toplantıda yapılan eleştiri ve saldırılar üzerine ben de tepki gösterdim. ‘Bu azınlık ne zaman Batı Trakya’nın Yunanistan’a ait olduğunu reddetti’ diye sordum. ‘Biz ülkeye ne zaman bir zarar verdik? diye sordum. Yapılan saldırı ve ithamlar gerçekten mantık dışı. Akıl ve mantıkla açıklanacak bir tarafı olmayan şeyler bunlar.”

“SALDIRILARIN AZINLIĞIMIZI HEDEF HALİNE GETİRMESİ ÇOK ÜZÜCÜ”

Belediye Başkan Yardımcısı Bandak şöyle devam etti: “Belediye başkanı ve yöneticileri bir şehirde tüm kesimlerin ve tüm vatandaşların yanında olmalıdır. Eğer bir toplum kesimi ihmal edilmişse o zaman o toplum kesimine daha çok ilgi göstermek gerekir. Sayın belediye başkanı da bunu yapmaya çalıştı. Şahsına yapılan saldırılar ve tepkiler iyi niyetten uzak ve maksatlı şeylerdi. Fakat en üzücü nokta bu eleştiri ve saldırıların azınlığımızı da hedef haline getirmesiydi. Azınlık toplumunun hak etmediği şeyleri duyduk. Azınlığı tehlike ve tehdit olarak göstermeye çalışanlar ne yapmaya çalışıyor? Ben bunu merak ediyorum. Böyle gerginlikler yaratmak kimin işine geliyor? Siyasi olarak rakibinizi eleştireceksiniz diye bütün bir toplumu kötülemek ve çamur atmak hakkını size kim veriyor? Azınlığımızı bu ülkenin düşmanı gibi gösterenler asıl bu ülkeye düşmanlık yapanlardır. Azınlığımızı düşman gibi, tehlike gibi gösterenler bu ülkeye, yani ülkemize düşmanlık yapıyor ve büyük zarar veriyor. Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın alnı temizdir.”

“BU KESİMLER AZINLIĞI İZOLE EDİLMİŞ HALDE Mİ İSTİYORLAR?”

Yapılan belediye meclis toplantısında yöneltilen tepkilere dayanamayarak patladığını ve karşı çıktığını hatırlatan Şaban Bandak, “Yapılan toplantıda gerginlik artınca bir noktada dayanamadım ve patladım. Tepki gösterdim. ‘Azınlık bu ülkeye ne zaman bir zarar verdi’ diye sordum. ‘Artık yeter’ diye tepki gösterdim. Ben azınlığımıza yapılan bu ithamları ve suçlamaları anlayamıyorum. Merak ediyorum; azınlık insanını köşesinde duran, izole edilen bir topluluk olarak mı istiyorlar? Tekrar söylemek isterim ki; siyasi anlamda gerginlik yaratan, azınlığımıza saldıran, onu tehdit ve tehlike unsuru olarak gösterenler yanlış yapıyorlar. Biz tehlike değiliz, biz bu bölgenin zenginliğiyiz. Bunu isteyen anlar, istemeyen anlamaz.” diye konuştu.

Haberler


Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu

‘Ekspres Vize’ye 5 ada daha dahil ediliyor

ABTTF: ‘9 Haziran’da AP seçimlerinde oylarımız DEB Partisine’

Güney Meriç Derneğinden Hıdırellez etkinliği

3500 dönümü sulayan kanalların bakım çalışmaları başladı

FUEN üyesi Türk kuruluşları AGİT toplantısına katıldı