Anasayfa


14-11-2019
GÜNDEM’in haberinden sonra Topiros Belediyesi’nden açıklama
Topiros Belediyesi, Belediye Başkan Yardımcısı Smaragda Vahareli imzasıyla azınlık okullarına gönderilen ve tamir işlerinde yardımcı olabilmek için bölgedeki azınlık ilkokullarının mülkiyetinin belediyeye devredilmesini isteyen yazı nedeniyle bir açıklama yayımladı.
14 Kasım 2019 Perşembe



GÜNDEM’de yer alan haberin ardından ortaya çıkan tepkilerden sonra yapılan açıklamada, olayın yanlış anlaşıldığı belirtildi ve “Yanlışlıkla farklı bir görüş oluştuysa özür dileriz” denildi.

14 Kasım Perşembe günü Topiros Belediyesi basın bürosu tarafından yayımlanan açıklamada; azınlık okullarındaki eğitimcilerin “FİLODİMOS” programı aracılığıyla onarım talepleri üzerine yazılı bir cevap verildiği ve belediyenin “FİLODİMOS” programı çerçevesinde azınlık okullarında çalışma yapabilmesi için tapu senetlerine sahip olması gerektiğinin bildirildiği ifade edildi.

Topiros Belediyesi’nin açıklamasında, “Yanlışlıkla farklı bir görüş oluştuysa özür dileriz. Belediyemizdeki azınlık okullarının ve tüm okulların yanındaydık, yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Bunu da görevde olduğumuz süre içinde okulların tüm faaliyetlerini maddi ve manevi olarak destekleyerek ispat ettik. Azınlık okullarını kendi imkanlarımızla desteklemeye devam edeceğiz, çünkü sizin çocuklarınız aynı zamanda bizim de çocuklarımızdır.” ifadelerine yer verildi.

Bu arada, 12 Kasım 2019 tarihli ve Belediye Başkan Yardımcısı Smaragda Vahareli imzasıyla azınlık okullarına gönderilen yazıda “FİLODİMOS” programından bahsedilmemişti.

Haberler


Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu

‘Ekspres Vize’ye 5 ada daha dahil ediliyor

ABTTF: ‘9 Haziran’da AP seçimlerinde oylarımız DEB Partisine’

Güney Meriç Derneğinden Hıdırellez etkinliği

3500 dönümü sulayan kanalların bakım çalışmaları başladı

FUEN üyesi Türk kuruluşları AGİT toplantısına katıldı