Anasayfa


20-11-2019
Miçotakis'ten Erdoğan'a mülteci konusunda eleştiri
Başbakan Kiriakos Miçotakis, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Kapıları açarız” sözlerini tekrar gündeme getirerek açıklamalarda bulundu.
20 Kasım 2019 Çarşamba

Alman gazetesi Handelsblatt’a konuşan Miçotakis, Ege Denizi üzerinden gelen mülteci ve sığınmacı sayısında artış olduğunu dile getirerek, “Bu durum bu şekilde devam edemez. Burada açıkça olan şey şu: Türkiye mültecileri Avrupa’ya baskı yapmak için bir kaldıraç olarak görüyor ve bir şeyler elde etmeye çalışıyor.” dedi.

Miçotakis, “Ben Cumhurbaşkanı Erdoğan’a açıkça Yunanistan ile iyi komşuluk ilişkilerine sahip olmak istiyorsa, mültecileri ve sığınmacıları bu şekilde kullanamayacağını söyledim.” ifadesini kullandı.

“ANLAŞMANIN İHLALİ ANLAMINA GELİR”

Temmuz ayında göreve gelen Başbakan Miçotakis, “Neyle karşı karşıya olduğumu biliyorum. Örnek vermek gerekirse, mesela şu an Türk sahil güvenliğini arayıp Türkiye açıklarında mültecilerin olduğu bir tekne tespit ettiğimizi söylesem hiçbir yanıt alamam. Bu kabul edilemez, zira bu durum AB-Türkiye arasındaki mülteci anlaşmasının ihlali anlamına gelir.” dedi.

Öte yandan Miçotakis, Avrupa Birliği ülkelerinin mülteci sorununu önemsemediğini söyleyerek, “Sorunu görmezden geliyorlar. Avrupa Yunanistan’ı mülteci ve sığınmacılar için bir park noktası olarak görüyor. Bunu artık kabul etmeyeceğim.” yorumunu yaptı.

Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler