Anasayfa

20-11-2019
Miçotakis’ten Erdoğan’a mülteci konusunda eleştiri
Başbakan Kiriakos Miçotakis, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Kapıları açarız" sözlerini tekrar gündeme getirerek açıklamalarda bulundu.
20 Kasım 2019 Çarşamba

Alman gazetesi Handelsblatt'a konuşan Miçotakis, Ege Denizi üzerinden gelen mülteci ve sığınmacı sayısında artış olduğunu dile getirerek, "Bu durum bu şekilde devam edemez. Burada açıkça olan şey şu: Türkiye mültecileri Avrupa'ya baskı yapmak için bir kaldıraç olarak görüyor ve bir şeyler elde etmeye çalışıyor." dedi.

Miçotakis, "Ben Cumhurbaşkanı Erdoğan'a açıkça Yunanistan ile iyi komşuluk ilişkilerine sahip olmak istiyorsa, mültecileri ve sığınmacıları bu şekilde kullanamayacağını söyledim." ifadesini kullandı.

"ANLAŞMANIN İHLALİ ANLAMINA GELİR"

Temmuz ayında göreve gelen Başbakan Miçotakis, "Neyle karşı karşıya olduğumu biliyorum. Örnek vermek gerekirse, mesela şu an Türk sahil güvenliğini arayıp Türkiye açıklarında mültecilerin olduğu bir tekne tespit ettiğimizi söylesem hiçbir yanıt alamam. Bu kabul edilemez, zira bu durum AB-Türkiye arasındaki mülteci anlaşmasının ihlali anlamına gelir." dedi.

Öte yandan Miçotakis, Avrupa Birliği ülkelerinin mülteci sorununu önemsemediğini söyleyerek, "Sorunu görmezden geliyorlar. Avrupa Yunanistan'ı mülteci ve sığınmacılar için bir park noktası olarak görüyor. Bunu artık kabul etmeyeceğim." yorumunu yaptı.

Haberler


Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanından TİKA’ya teşekkür

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’dan Üç Aylar ve Regaip Kandili mesajı

Çiftçilerden tatil dönemi kararı; eylemler sürecek, yollar yolculara açılacak

GTGB Başkanı Sedat Hasan’ın kayınpederi vefat etti

Eğitim camiasının değerli bir neferi öğretmen Ahmet Kavak vefat etti

“Müftü Mustafa Hilmi Aga Toplum Öncüleri Ödülleri” sahiplerini buldu

Batı Trakya Öğrenci Birliğinden Ankara’da resmi temaslar

YTB’de Mustafa Kırımoğlu için vefa programı

Başkonsolos Ünal ve Ticaret Ataşesi İren’den Trakya İşadamları Derneği ziyareti

Yerlikaya ile Hrisohoidis görüştü

Yerapetritis: “Arnavutluk’taki Yunan azınlığın hakları Yunanistan için öncelikli konudur”

İskeçe’de kontrollü park cezası artırıldı