Anasayfa

20-11-2019
Miçotakis’ten Erdoğan’a mülteci konusunda eleştiri
Başbakan Kiriakos Miçotakis, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Kapıları açarız" sözlerini tekrar gündeme getirerek açıklamalarda bulundu.
20 Kasım 2019 Çarşamba

Alman gazetesi Handelsblatt'a konuşan Miçotakis, Ege Denizi üzerinden gelen mülteci ve sığınmacı sayısında artış olduğunu dile getirerek, "Bu durum bu şekilde devam edemez. Burada açıkça olan şey şu: Türkiye mültecileri Avrupa'ya baskı yapmak için bir kaldıraç olarak görüyor ve bir şeyler elde etmeye çalışıyor." dedi.

Miçotakis, "Ben Cumhurbaşkanı Erdoğan'a açıkça Yunanistan ile iyi komşuluk ilişkilerine sahip olmak istiyorsa, mültecileri ve sığınmacıları bu şekilde kullanamayacağını söyledim." ifadesini kullandı.

"ANLAŞMANIN İHLALİ ANLAMINA GELİR"

Temmuz ayında göreve gelen Başbakan Miçotakis, "Neyle karşı karşıya olduğumu biliyorum. Örnek vermek gerekirse, mesela şu an Türk sahil güvenliğini arayıp Türkiye açıklarında mültecilerin olduğu bir tekne tespit ettiğimizi söylesem hiçbir yanıt alamam. Bu kabul edilemez, zira bu durum AB-Türkiye arasındaki mülteci anlaşmasının ihlali anlamına gelir." dedi.

Öte yandan Miçotakis, Avrupa Birliği ülkelerinin mülteci sorununu önemsemediğini söyleyerek, "Sorunu görmezden geliyorlar. Avrupa Yunanistan'ı mülteci ve sığınmacılar için bir park noktası olarak görüyor. Bunu artık kabul etmeyeceğim." yorumunu yaptı.

Haberler


DEB Partisi’nden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri işbirliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor

Margarita Papandreu 103 yaşında hayatını kaybetti

Türk turistlerin Yunan adalarına ilgisi artıyor

Yapay zekâyla yakınlarının sesini kopyalayıp dolandırdılar

Kış öncesi ısınma yakıtına hükümetten müdahale

İskeçe Müftülüğünde din görevlileriyle istişare toplantısı

Avramopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı