Anasayfa


20-11-2019
AGİT 2018 Nefret Suçları Raporu açıklandı
Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi’nce (ODIHR) hazırlanan 2018 Nefret Suçları Raporu açıklandı.
20 Kasım 2019 Çarşamba

Raporda, AGİT bölgesindeki nefret kaynaklı suç ve saldırılara yer veriliyor. Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) da geçmiş yıllarda olduğu üzere raporun hazırlık aşamasında Yunanistan genelindeki önyargı kaynaklı nefret suçları ile ilgili yazılı bildirimde bulunarak rapora katkıda bulunmuştu.

AGİT’in 41 katılımcı devletinin resmi veri sunduğu 2018 Nefret Suçları Raporu’nda 178 sivil toplum kuruluşunun paylaştığı 44 Katılımcı Devlet’teki nefret olayları ile ilgili bilgiler yer alıyor. AGİT bölgesinde 2018 yılında 5 bin 735 nefret suçunun işlendiği belirtilen raporda, Yunanistan tarafından sunulan resmi verilere göre Yunan polisince geçen yıl toplam 164 nefret suçu kaydedilirken bunlardan 17’si hakkında savcılık tarafından adli kovuşturma yürütüldüğü, 6 kovuşturmanın da mahkumiyetle sonuçlandığı ifade ediliyor.

AGİT bölgesinde yer alan toplam 57 ülkenin büyük çoğunluğunda nefret suçlarına yönelik yasal düzenlemelerin tam anlamıyla uygulanmadığının belirtildiği raporda, birçok mağdurun yetkililerin herhangi bir girişimde bulunmayacağına inandığı için polise suç duyurusunda bulunmadığı kaydediliyor.

Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor