Anasayfa

20-11-2019
AGİT 2018 Nefret Suçları Raporu açıklandı
Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi'nce (ODIHR) hazırlanan 2018 Nefret Suçları Raporu açıklandı.
20 Kasım 2019 Çarşamba

Raporda, AGİT bölgesindeki nefret kaynaklı suç ve saldırılara yer veriliyor. Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) da geçmiş yıllarda olduğu üzere raporun hazırlık aşamasında Yunanistan genelindeki önyargı kaynaklı nefret suçları ile ilgili yazılı bildirimde bulunarak rapora katkıda bulunmuştu.

AGİT'in 41 katılımcı devletinin resmi veri sunduğu 2018 Nefret Suçları Raporu'nda 178 sivil toplum kuruluşunun paylaştığı 44 Katılımcı Devlet'teki nefret olayları ile ilgili bilgiler yer alıyor. AGİT bölgesinde 2018 yılında 5 bin 735 nefret suçunun işlendiği belirtilen raporda, Yunanistan tarafından sunulan resmi verilere göre Yunan polisince geçen yıl toplam 164 nefret suçu kaydedilirken bunlardan 17'si hakkında savcılık tarafından adli kovuşturma yürütüldüğü, 6 kovuşturmanın da mahkumiyetle sonuçlandığı ifade ediliyor.

AGİT bölgesinde yer alan toplam 57 ülkenin büyük çoğunluğunda nefret suçlarına yönelik yasal düzenlemelerin tam anlamıyla uygulanmadığının belirtildiği raporda, birçok mağdurun yetkililerin herhangi bir girişimde bulunmayacağına inandığı için polise suç duyurusunda bulunmadığı kaydediliyor.

Haberler


Öğrencilere diş hekimliği ve eczacılık meslekleri tanıtıldı

ABTTF, Avrupa Parlamentosunun hukukun üstünlüğü oturumuna katıldı

İskeçe Müftüsü Trampa’dan Yunanistan’a müftülük sorununun çözümü için diyalog çağrısı

İnanç Mustafaoğlu’ndan Büyükelçi Erciyes’e ziyaret

Çelebi Sultan Mehmet Camii Noel’den önce açılacak

İtalyan Film Festivali 12-15 Kasım’da düzenlenecek

Doğum yardımı artırılıyor

Mehmet Hilmi’nin mücadelesi Türk Tarih Kongresi’nde anlatıldı

GTGB eski başkanlarından Arif Hüseyinoğlu vefat etti

“Müftü” mü, atanmış memur mu?

Elektrik borçlarına yeni düzenleme: Kesinti öncesi 10 gün süre verilecek

Kültür Bakanı Mendoni İmaret’in halka açılacağını duyurdu