Anasayfa


25-11-2019
BTTÖB’den “Öğretmenler Günü” etkinliği
Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği’nin geleneksel olarak düzenlediği “24 Kasım Öğretmenler Günü” bu yıl Gümülcine’de Egnatia düğün salonunda 23 Kasım Cumartesi günü yapıldı.
25 Kasım 2019 Pazartesi



Etkinlik vefat eden öğretmenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Devamında ise geceye katılan öğretmenler tarafından ‘Öğretmen Marşı’ okundu. Etkinliğin devamında BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ve Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu birer konuşma yaptı.

Gecede İskeçe Türk Birliği ve Gümülcine Türk Gençler Birliği halk dansları ekipleri sahneye çıktılar. Programın devamında da Gönen Molla türkülerden oluşan bir demet sundu. Gece Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Türk Sanat Müziği Korosunun koro ve solo şarkılarıyla sona erdi.

Protokol konuşmalarında ilk konuşmayı BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet yaptı. Ahmet yaptığı konuşmada, “Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul ettiği gün olan 24 Kasım gününün 1981 yılından beri ‘Öğretmenler Günü’ olarak kutladığını belirti ve “Başta Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği’mizin değerli üye öğretmenleri olmak üzere dünyadaki tüm vefakar ve cefakar öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Ahmet, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Batı Trakya Türk Azınlığı dünyada uluslararası bir antlaşma ile tanınan, ancak etnik kimliği tanınmayan ender belki de tek azınlıktır. Bizler Lozan Antlaşması ile bu vatana emanet bırakılırken, eğitim alanında özerkliğimiz garanti altına alınmıştı. Lakin Lozan’dan bugüne geçen süreç içinde, özellikle cunta yönetiminden sonra azınlığın fikri alınmadan, tek taraflı çıkarılan yasalarla azınlık eğitiminin her geçen gün özel ve özerk olma özelliği, elinden zorla alınmaktadır. Bugün itibarıyla, azınlık eğitim sistemi içinde Türkçe ve Yunanca eğitim verecek anaokulu talebimiz dikkate alınmıyor. İlkokullarımızın özel statüsü dikkate alınmadan çocuk azlığı bahane edilerek ilkokullarımız bir bir kapatılıyor. Hali hazırda görev yapan Öğretmenlerimizin kendilerini geliştirilmeleri için talep edilen Türkiye destekli seminerlere imkân verilmiyor. Bir azınlık okulu olan Medreselerde Lozan Anlaşmasına aykırı olarak Türkçe dersleri keyfi kaldırılıyor. Türkiye Üniversitelerinden mezun olan öğretmenlerimizin okullarımıza atanması talebimiz, 1973’ten buyana karşılık görmüyor. Sayıca yetersiz olmalarına rağmen yeni azınlık ortaokul ve lisesi açılmasına müsaade edilmiyor. Okullarımızda eğitim kalitesinin yükselmesi maalesef istenilmiyor ve devlet okulları özendiriliyor. Azınlık eğitimi içinde mevcut sorunların listesi her geçen gün büyüyor. Anlaşılan o ki, azınlıkta Türk kültürünün son bulması ve azınlığın asimile edilmesi isteniyor. Ülkesine sadık birer Yunan vatandaşı olarak bu haksızlığı hak etmediğimizi düşünüyorum ve ülkemiz yöneticilerinin bu yanlıştan dönmelerini umutla bekliyorum.”

Protokol konuşmalarının devamında söz alan Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ve Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladıklarını belirttiler.

Etkinliğe; İskeçe milletvekili Hüseyin Zeybek, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, BAKEŞ Başkanı Hüseyin Bostancı ve Genel Müdürü Pervin Hayrullah, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’ni temsilen Yönetim Kurulu üyesi Yüksel Esat, milletvekili İlhan Ahmet’i temsilen Belgin Hakkı’nın yanı sıra öğretmenler, emekli öğretmenlerin, Güney Bulgaristan Türkçe Öğretmenleri Derneği Başkanı Harun Bekir, Türkiye Lüleburgaz Kepirtepe Öğretmen Okulu mezunu bir grup öğretmen ve diğer davetliler katıldı.




Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler