Anasayfa


26-11-2019
Milletvekili Zeybek’in Papadopulos’a açtığı davanın sonucu üçüncü duruşmaya kaldı
İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek’in İskeçe’de yayın yapan Mahitis gazetesi sahibi Panos Papadopulos aleyhine açtığı dava görüşüldü. Mahkemenin vereceği kararın açıklanması için duruşma 27 Kasım Çarşamba gününe ertelendi.
26 Kasım 2019 Salı

Aslen Gökçepınar köyünden olan ve askerlik görevini yaptığı sırada hayatını kaybeden genç Ahmet Katunlu’nun cenaze töreni esnasında yaşandığı iddia edilen olaylarla ilgili olarak yaptığı haber üzerine milletvekili Hüseyin Zeybek’in, Mahitis Gazetesi sahibi Panos Papadopulos hakkında açtığı davanın ilk duruşması 15 Kasım Cuma günü görüşülmüş ve bazı tanıkların dinlendiği dava 25 Kasım Pazartesi gününe ertelenmişti.

Davanın ikinci duruşması 25 Kasım Pazartesi sabahı İskeçe adliyesinde görüşüldü. Görüşmede Mahitis gazetesi sahibi Panos Papadopulos 14 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen cenaze töreni ile ilgili olarak İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek ve beraberindekilerin hayatını kaybeden gencin tabutunun üzerinden Yunanistan bayrağını alıp attıkları ve orduyu cenaze töreninden uzaklaştırdıkları yönündeki haberi yüzünden hakim karşısına çıktı. Söz konusu haberin yalan olduğu ve kendisi hakkında karalama ve hakaret dolu olduğu gerekçesiyle Hüseyin Zeybek, Papadopulos’a dava açmıştı.

Davanın ikinci duruşmasında başta hayatını kaybeden genç Ahmet Katunlu’nun anne ve babası olmak üzere, dönemin Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza ile bazı köylüler tanık olarak dinlendi. Panos Papadopulos’un lehine ise Yunanistan Pomaklar Federasyonu Başkanı Ahmet İmam tanıklık yaptı.

Yaklaşık olarak dört saat süren duruşmanın ardından kararın açıklanması amacıyla dava 27 Kasım Çarşamba sabah 10:00’a ertelendi.

GENÇ AHMET BOĞULARAK HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere Gökçepınar köyünden Ahmet Katunlu askerlik görevini yaptığı sırada 12 Temmuz 2016 Salı günü asker arkadaşlarıyla birlikte gittiği Kavala - Keramoti plajında serinlemek için girdiği denizde boğularak hayatını kaybetmişti. Talihsiz gencin cenaze töreni ise 14 Temmuz Perşembe günü kendi köyü olan Gökçepınar’da gerçekleşmişti. Ahmet Katunlu’nun cenaze törenine dördüncü kolordu komutanı Korgeneral İosif Mavrakis başta olmak üzere çok sayıda askeri yetkili katılmıştı. Ahmet Katunlu’nun evinde yapılan dini törenin ardından cenazede hazır bulunan üst düzey askeri bir yetkili bir konuşma yaparak ailesine başsağlığı dileklerinde bulunmuştu. Dini tören sonrası Ahmet Katunlu’nun cenazesi askerler ve halk tarafından taşınmıştı. Cenazenin önünde ise askeri tören kıtası ve Yunanistan bayrağını taşıyan diğer askerler yer almıştı. Kılınan cenaze namazının ardından asker Ahmet'in cenazesi yine asker arkadaşlarının omuzlarında kabristana götürülmüştü. Cenaze kabristana konduktan sonra asker Ahmet Katunlu için askeri birlik tarafından havaya üç el ateş edilmiş, üst düzey askeri yetkililer de Gökçepınar mezarlığına girerek dini töreni yakından takip etmişlerdi. Ahmet Katunlu’nun babasına ise bir subay tarafından bayrak takdim edilmişti.

Mahitis gazetesi sahibi Panos Papadopulos cenaze töreninden bir kaç saat sonra yayınladığı haberde, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, dönemin Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, yine dönemin İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kurt ile DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ozan Ahmetoğlu’nun organize bir şekilde genç Ahmet’in evine giderek tabut üzerindeki Yunanistan bayrağını zorla çıkardıklarını ve ordu mensuplarının cenaze törenini terk etmesini istedileklerini iddia eden bir haber yazmıştı.

Bu haber üzerine Papadopulos’a dava açan milletvekili Hüseyin Zeybek söz konusu gazetecinin yalan haber yaparak hakaret ve karalama politikası yürüttüğünü belirtmişti.

Mahitis gazetesi sahibi Panos Papadopulos aleyhine açılan davanın ilk iki duruşmasından sonra, 27 Kasım Çarşamba günü görülecek olan karar duruşmasının sonucu merakla bekleniyor.


Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler