Anasayfa

26-11-2019
İskeçe Yarı Maratonu'na rekor katılım
İskeçe'de gerçekleştirilen "6. Dimokritio Yarı Maratonu" 24 Kasım Pazar günü yapıldı.
26 Kasım 2019 Salı



21 kilometrelik yarı maraton dışında, 5 kilometrelik şehir koşuşu ve ilkokul öğrencilerine yönelik 1 kilometrelik çocuk koşusu gerçekleştirildi. Bu yılki etkinlik rekor katılımla yapıldı.

Bu yıl altıncısı yapılan İskeçe Yarı Maratonu "XanthiRunners" Kültür ve Spor Derneği tarafından organize edildi, İskeçe Belediyesi ve Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti tarafından ise desteklendi.

Üç farklı kategoride yapılan koşulara 2 bin 300 sporcu katıldı. Ülke genelinden koşucuların ve Türkiye ile Bulgaristan'dan da katılımcıların yer aldığı 21 kilometrelik yarı maratona 539 kişi katılırken, 5 kilometrelik şehir koşusuna 1091 kişi katıldı. İlkokul öğrencilerine yönelik 1 kilometrelik koşuda ise yaklaşık 750 çocuk yer aldı. Tüm koşular İskeçe şehir meydanında başlayıp, yine aynı noktada bitti. Koşularda İskeçe il genelinden çok sayıda Türk azınlık mensubunun da yer aldığı dikkat çekti.

21 kilometrelik yarı maratonu 1 saat 11 dakikalık süre ile Konstantinos Stamulis kazanırken, bayanlarda Eleni Kokkinariu birinci geldi. Öte yandan 5 kilometrelik şehir koşusunun birincisi İskeçe'den Salih Çıtak oldu. 5 kilometre bayanlar kategorisinde ise birinciliği Elana Vasileva kazandı. İskeçe belediye başkan yardımcıları Suha Bekiroğlu ile Manolis Fanurakis, yarı maratona katılan en yaşlı sporcu olan 70 yaşındaki Yorgos Alimonos'a ödül verdi. Öğrenci koşusuna katılarak, güzergahı tamamlayan tüm çocuklara organizasyon komitesi tarafından madalya verildi.

BAŞKONSOLOS ÖMEROÄžLU DA YARI MARATONA KATILDI

Bu arada Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu da İskeçe'deki 21 kilometrelik yarı maraton koşusuna katılan sporcular arasında yer aldı. Ömeroğlu, sabah saatlerinde İskeçe'ye gelerek saat 10:30'da başlayan yarı maraton koşusunda diğer sporcularla birlikte start aldı. Koşu sonrasında İskeçe belediye başkan yardımcıları Suha Bekiroğlu ve Levent Karaosman, Başkonsolos Ömeroğlu'yla kısa bir süre görüşerek kendisini tebrik ettiler. Daha önce Berlin ve Atina maratonlarına da katılan Başkonsolos Ömeroğlu, etkinlik öncesinde İskeçe'de yayınlanan Embros gazetesine verdiği demeçte sporun kendi yaşamında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, sözkonusu spor dalıyla uzun yıllardır ilgilendiğini söyledi. Ömeroğlu, yarı maraton etkinliğinin İskeçe'deki başarılı etkinlikler arasındaki yerini alacağına inandığını kaydetti.

Haberler


DEB Partisi’nden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri işbirliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor

Margarita Papandreu 103 yaşında hayatını kaybetti

Türk turistlerin Yunan adalarına ilgisi artıyor

Yapay zekâyla yakınlarının sesini kopyalayıp dolandırdılar

Kış öncesi ısınma yakıtına hükümetten müdahale

İskeçe Müftülüğünde din görevlileriyle istişare toplantısı

Avramopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı