Anasayfa

28-11-2019
BM’den Atina’ya sığınmacı çağrısı
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri (BMMYK) Filippo Grandi, Atina'ya mülteci kamplarındaki koşulları iyileştirme çağrısı yaptı.
28 Kasım 2019 Perşembe

Grandi, Avrupa'nın sığınmacı çocukları korumak için daha fazla çaba göstermesi gerektiğine dikkat çekti.

Grandi, Midilli Adası’ndaki Moria ve Kara Tepe kampları ziyaretinin ardından basına açıklamalarda bulundu.

2016’ya oranla Afganistan ve Suriye’den gelen göçmen sayısında artış olduğunu söyleyen Grandi, kamptaki yaşam koşullarının kötü olduğunu vurguladı.

Grandi, "Kamptaki şartların iyileştirilmesi için Yunan hükümetiyle görüşeceğim. Hükümetin bir an önce ve etkili bir şekilde harekete geçmesi lazım. En çok refakatsiz çocuklar için endişeliyim. Bu çocukların ana karaya taşınması için daha hızlı hareket etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

AB’nin de Yunanistan için daha fazlasını yapması gerektiğini kaydeden Grandi, "AB’ye daha etkili bir çözüm bulunması gerektiği yönünde mesajı ileteceğim." dedi.

Haberler


Tempi tren faciası davası başlıyor: 36 sanık hakim karşısında

Gümülcine’de silahlı soygun girişimi: Bir kişi yakalandı, bir şüpheli aranıyor

Alkol ve sigara satışında dijital yaş doğrulama sistemi

Midilli’de şap alarmı: Hayvancılık ürünlerine kapsamlı yasaklar getirildi

Atina’da emekliler zam talebiyle sokağa çıktı

Rodop ilinde tarımın geleceği Gümülcine’deki kongrede tartışılacak

Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti İskandinav pazarına açılıyor

ABTTF’den 21 Mart mesajı: “Irkçılık ve ayrımcılık devam ediyor”

Gümülcine’de “Müzik Birleştirir” konseri

Büyükelçi Çağatay Erciyes’ten Batı Trakya’ya bayram ziyareti

Başkonsoloslukta bayram coşkusu

Plastik kapaklar umuda dönüşüyor