Anasayfa


28-11-2019
Müftü Yardımcıları uluslararası çalıştaya katıldı
Gümülcine ve İskeçe müftü yardımcıları Fehim Ahmet ve Ahmet Hraloğlu, 23-25 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen “Balkan Ülkelerinde Sosyal ve İktisadi Kurumların Oluşumunda Vakıfların Rolü” konulu uluslararası çalıştaya katıldı.
28 Kasım 2019 Perşembe

Marmara Üniversitesi, IRTI ve Kuveyt Evkaf Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği çalıştayda, Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü’nü Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, İskeçe Seçilmiş Müftülüğü’nü ise Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu temsil etti.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde düzenlenen çalıştayda müftü yardımcıları söz alarak, katılımcılara “Batı Trakya’daki vakıf tecrübesi” başlığı altında birer konuşma yaptı. Müftü yardımcıları, mevcut durum, sorunlar ve azınlığın beklentileri hakkında tecrübelerini katılımcılarla paylaştılar.

İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “23-25 Kasım tarihleri arasında Marmara Üniversitesi, IRTI ve Kuveyt Evkaf Müdürlüğü'nün ortak düzenlenen 'Balkan Ülkelerinde Sosyal ve İktisadi Kurumların Oluşumunda Vakıfların Rolü' başlıklı uluslararası çalıştay sona erdi. Çalıştayın sonuç bildirisi okundu ve üzerinde müzakere edildi. Çalıştayın ikinci gününde ben ve Fehim Ahmet Batı Trakya'daki vakıf tecrübesi başlıklı birer sunum sunduk. Batı Trakya’nın sorunlarını anlatma fırsatı bulduk. Çalıştayın hayırlı sonuçlar getirmesini temenni ederim.” ifadelerine yer verdi.

Gümülcine Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet ise yaptığı paylaşımda, ''Balkan Ülkelerinde Sosyal ve İktisadi Kurumların Oluşumunda Vakıfların Rolü konulu uluslararası çalıştay 23-25 Kasım 2019 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde gerçekleşti. Balkan Ülkeleri’ndeki vakıf medeniyetini yakinen görme imkanı bulduğumuz çalıştayda vakıflarla ilgili tecrübelerini de dinleme fırsatını bulduk. Dertler benzer, uygulamalar benzerlik arz ediyor. İnşallah ortak çözümler bulunabilirse gelecek için umut vadeden bir durum olacaktır. Yeni dostluklar kurduğumuz bu çalıştayı düzenleyen, bizlerle yakından ilgilenen tüm hocalarımıza, kardeşlerimize teşekkür ediyorum.” görüşlerine yer verdi.

Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler