Anasayfa


02-12-2019
“Sağlıklı Kadın, Sağlıklı Aile” konulu panel Gümülcine’de gerçekleştirildi
Batı Trakya Türk Kadın (BTTK) Platformu 30 Kasım Cumartesi günü “Sağlıklı Kadın, Sağlıklı Aile” başlıklı bir panel düzenledi.
2 Aralık 2019 Pazartesi



Gümülcine’de Chris & Eve otelinde gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak Batı Trakya’da dünyaya gelen, Türkiye’de kendi alanlarında uzman olan Prof. Dr. Ömer Devecioğlu (Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı) ile Prof. Dr. Lemi İbrahimoğlu (Jinekolog ve Kadın Hastalıkları Uzmanı) katıldı.

Panelin oturum başkanlığını gazeteci ve kadın platformu üyesi Sevil Şerifoğlu, sunuculuğunu ise BAKEŞ Genel Müdürü Pervin Hayrullah yaptı.

Etkinlik Batı Trakya Türk Kadın Platform Sözcüsü Aslı Ali’nin yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu ve Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu’nun eşi Aslı Ömeroğlu söz alarak, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenleri tebrik ettiler.

Panel kapsamında birinci bölümde ilk olarak Jinekolog ve Kadın Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Lemi İbrahimoğlu kadın yaşamındaki evreleri anlattı. Başta gebelik olmak üzere kadın sağlığı hakkında bilgiler veren Dr. İbrahimoğlu, ideal gebelik yaşının 20-35 olduğunu belirterek kadın üreme anatomisi, menopoz dönemi, obezite ve buna bağlı olası hastalıkları anlattı. Obeziteden kaçınmanın çok önemli olduğunun altını çizen ibrahimoğlu, 40 yaş ve sonrası doktorlarda bazı tetkiklerin yapılması gerektiğini vurguladı.

İkinci bölümde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ömer Devecioğlu konuştu. Çocukların bedensel ve ruhsal gelişimi sorunları ve nasıl eğitilmesi gerektiği konularında bilgiler verdi. Ağırlıklı olarak 0-3 yaş grubu çocukların yetiştirilmesinde özellikle ebeveynlere düşen sorumlulukları hakkında konulara değinen Dr. Devecioğlu bugüne kadar yapılan bilimsel çalışmalardan bahsetti. Bu dönem içerisinde çocukların maruz kalabileceği hastalıklara da değinen Devecioğlu, çocuğun doğduğu günden itibaren gelişimi ile ilgili, özellikle de çocuğun eğitimi ile ilgili ve toplumda daha başarılı olabilmesi için bilimsel çalışmaları aktardı. Son olarak Dr. Devecioğlu, çocukların gelişimi sırasında ebeveynler içerisinde en büyük sorumluluğun annelerin yanı sıra babalara da düştüğünü hatırlattı.

Sunumların ardından uzmanlar katılımcıların sorularını yanıtladı.

Batı Trakya Türk Kadın Platformu’nun düzenlediği panele başta Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu’nun eşi Aslı Ömeroğlu, Rodop Milletvekili İlhan Ahmet’i temsilen eşi Belgin Hakkı, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, BAKEŞ Genel Müdürü Pervin Hayrullah, BTAYTD İskeçe Okutan Anne Projesi Koordinatörü Sevtap Hint, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Asime Hasanoğlu, TOÇEK Tiyatro Topluluğu Yönetmeni Şükran Raif ve çok sayıda kadın katıldı.


Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler