Anasayfa


02-12-2019
Antakya Medeniyetler Korosu’ndan Gümülcine’de unutulmayacak konser
Antakya Medeniyetler Korosu ve Sanatçı Seren Serengil Gümülcine’de verdikleri konserle gönüllerini fethettiler.
2 Aralık 2019 Pazartesi



Üç semavi dinden 6 farklı medeniyete mensup, tamamı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gönüllülük esasına dayalı imamlar, papazlar, öğretmenler, avukatlar, öğrenciler, esnaflar, mühendisler, doktorlar ve ev kadınlarından oluşan Antakya Medeniyetler Korosu, 1 Aralık Pazar akşamı Gümülcine’de muhteşem bir konser verdi.

Kardeşlik ve Sevgi Konseri, Türkiye’nin tanınmış ünlü sinema ve ses sanatçısı Seren Serengil’in katkılarıyla gerçekleşti.

1 Aralık Pazar akşamı saat 19:00’da Gümülcine Müzik Sarayı’nda sahne alan Antakya Medeniyetler Korosu konserine Batı Trakya’nın farklı bölgelerinden soydaşlar katıldı.

Konser öncesinde TOÇEK Tiyatro Topluluğu’ndan Öznur Mehmet hem Türkçe hem de Yunanca olarak katılımcılara Antakya Medeniyetler Korosu hakkında bilgi verdi.

Koro Şefi Yılmaz Özfırat’ın yönetiminde erkek ve kadınlardan oluşan koro, farklı dinlere mensup ilahilerin yanı sıra Türkçe ve Yunanca eserler seslendirerek katılımcılara uzun süre unutamayacakları bir gece yaşattılar.

Konserin ilk bölümünde koro sahne alırken, ikinci bölümde koroya Sanatçı Seren Serengil de eşlik etti. Konserin sonunda koro izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Konseri, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu ve eşi Aslı Ömeroğlu, Konsoloslar Neslihan Altay ve İbrahim Sakli, Türkiye’nin Selanik Başkonsolosu Efe Ceylan, Doğu Makedonya Trakya Eyaleti Başkan Yardımcısı Ahmet İbram, Eyalet Meclis Üyeleri Tarkan Multaza ve Cihan İmamoğlu, Doğu Makedonya Trakya Eyaleti Sekreteri Zoi Kosmidou, Rodop Milletvekili İlhan Ahmet’i eşi Belgin Hakkı, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu ve DEB Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, BAKEŞ Başkanı Hüseyin Bostancı, BAKEŞ Genel Müdürü Pervin Hayrullah, TOÇEK Tiyatro Topluluğu Yönetmeni Şükran Raif, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet ve çok sayıda soydaş katıldı.

ANTAKYA MEDENİYETLER KOROSU

Antakya Medeniyetler Korosu 8 Nisan 2008 yılında Hatay’da kuruldu. Bünyesinde üç semavi dine ve 6 farklı medeniyete mensup pek çok kişi bulunuyor. Bu kişilerin tamamı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmakla birlikte hepsi gönüllülük esasına dayalı olarak bu koro içinde faaliyet gösteriyor. Koro mensupları arasında imamlar, papazlar, öğretmenler, avukatlar, öğrenciler, esnaflar, mühendisler, doktorlar, ev kadınları gibi çeşitli meslek ve sosyal gruplardan kişiler bulunmaktadır. Medeniyetler Korosu bir çok ödüle layık görülmekle beraber bunlardan en önemlileri olan barış ve kardeşlik ödülünü iki kez almış ve 2012 yılında Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmiştir.



Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler