Anasayfa


04-12-2019
Erdoğan – Miçotakis görüşmesi tamamlandı
Londra’da gerçekleştirilen Erdoğan – Miçotakis görüşmesi tamamlandı.
4 Aralık 2019 Çarşamba

İngiltere’nin başkenti Londra’da yapılan NATO zirvesi sırasında 4 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirilen Başbakan Kiriakos Miçotakis ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşmesi bir buçuk saati aşkın bir süre devam etti. Görüşmeye Yunan tarafından Başbakan Miçotakis’in yanısıra Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Savunma Bakanı Nikos Panayotopulos, Başbakanlık Diplomasi Bürosu Müdürü Aleksandra Papadopulu, Milli Güvenlik Danışmanı Aleksandros Diakopulos ve Başbakanlık Basın Bürosu Müdürü Dimitris Tsiodras katıldı. Türk tarafından ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanısıra, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve İzmir Milletvekili ve eski başbakan Binali Yıldırım katıldı.

Yunan basınında yer alan haberlere göre, görüşme samimi bir ortamda gerçekleşti. Yine aynı haberlere göre Miçotakis görüşmede, Türkiye ile Libya arasındaki anlaşmanın yasal olarak geçersiz olduğunu söyledi.

Görüşmede kaçak göçmenler ve Kıbrıs konusunun da geniş bir şekilde ele alındığı belirtildi.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis görüşme sonrası basına yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Son dönemdeki Türk eylemlerinden kaynaklanan tüm sorunları masaya koydum. Her iki taraftaki anlaşmazlıklar kaydedildi. İki taraf ayrıca savunma bakanlığının Güven Arttırıcı Önlemler için görüşmelerin devam etmesini kabul etti. Dışişleri bakanıma, tüm partilerin bilgilendirilmesi amacıyla Yüksek Dış Politika Konseyi’ni toplaması için talimat verdim. Yunan halkını, Türkiye ile ilişkilerde zorlukların olduğuna ve olacağına temin ederim. Ancak her iki taraf da iyi niyet gösterirse, nihayetinde bu zorlukların üstesinden gelinebilir.”

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup