Anasayfa

05-12-2019
Gümülcine'de Osmanlı dönemine ait mimari eser kaderine mi terk edildi?
Gümülcine'deki en önemli Osmanlı mimari eserlerinden biri olan eski mahkeme binasının boya ve sıvaları dökülmeye başladı.
5 Aralık 2019 Perşembe



Gümülcine'deki en önemli Osmanlı mimari eserlerinden biri olan eski mahkeme binasının boya ve sıvaları dökülmeye başladı. 1870 yılında Gümülcine hükümet binası olarak inşa edilen ve Osmanlı hakimiyetinin bölgede sona erdiği tarihe kadar hükümet binası olarak hizmet veren bina, Lozan Antlaşması'ndan sonra 2004 yılına kadar adliye binası olarak kullanıldı.

Son yıllarda atıl durumda bırakılan 150 yıllık tarihi binanın boya ve sıvaları, son haftalarda yaşanan yağışların da etkisiyle dökülmeye başladı. Tarihi yapının doğu kısmındaki giriş ve balkonunda büyük hasar olduğu dikkat çekti.

SİRİZA destekli Doğu Makedonya - Trakya eyaleti muhalefet listesi Başkanı Kostas Kaçimigas da, Gümülcine'deki tarihi binanın durumuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, binanın Osmanlı döneminde inşa edildiğini belirterek, 100 yıl önce bu binada imzalanan anlaşmayla Batı Trakya'nın Fransız idaresi tarafından Yunanistan'a teslim edildiğini hatırlattı ve "Öyle anlaşılıyor ki Adalet Bakanlığı'ndan birilerinin ilgilenmesi için binanın çökmesi gerekiyor" yorumunda bulundu.


Haberler


Rodop ili temsilcileri ile Başbakanlık Ofisi arasında toplantı

Koyunköy yakınlarındaki yangın korkuttu

Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda kupa yarın sahibini bulacak

Yeni trafik kanunu yürürlüğe girdi

Bu yıl ısınma amaçlı mazotun daha ucuz olması bekleniyor

Türkiye finalde!

Altın Şafak lideri Mihaloliakos için tahliye kararı

BTTADK’nın yeni eğitim yılı mesajında hak vurgusu

Yassıköy Belediyesinden Gastronomi Festivali ve Yöresel Tatlı Yarışması

Salih Murat, Kuzey Makedonya’da ’Yılın En İyi Milletvekili’ seçildi

Hüseyin Zeybek Meclis OPEKEPE komisyonunda yer aldı

EuroBasket 2025’te Türkiye – Yunanistan yarı final maçı bu akşam