Anasayfa

05-12-2019
Başbakan Miçotakis: "Göçmen meselesi tüm Avrupa’yı etkiliyor"
Başbakan Kiryakos Miçotakis, göç meselesinin bir Yunan-Türk sorunu olmadığını, tüm Avrupa Birliğini (AB) etkilediğini söyledi.
5 Aralık 2019 Perşembe

Başkent Atina’da bulunan Avrupa Komisyonunun Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas ve İçişleri Komiseri Ylva Johansson ile bir araya gelen Miçotakis, Yunanistan’ın göçmen ve mülteci meselesini göğüslemesi için Avrupa’nın desteğine güvendiğini ifade etti.

Miçotakis, ’’Göç meselesi bir Yunan-Türk sorunu değil. AB’yi bütün olarak etkileyen bir konu. Bununla başa çıkmak için AB’den istikrarlı bir politika ve Komisyon ile Yunan yetkililerin başarılı bir iş birliği yapmasını bekliyoruz." dedi.

Avrupa Komisyonunun İçişleri Komiseri Johansson, göç meselesi ile ilgili olarak ortak politika geliştirilmesinin önemine işaret ederek, sorunun sadece Yunanistan’ı değil tüm AB’yi ilgilendirdiğini vurguladı.

"Bu çözülmesi gereken acil bir konu." diyen Johansson, Yunanistan’ın göç konusunda şu ana kadar önemli adımlar attığını kaydetti.

1 Aralık’ta göreve başlayan Schinas ve Johansson’un yarın Türkiye’ye çalışma ziyaretinde bulunmaları bekleniyor.



Haberler


Başkonsolos Ünal ve Ticaret Ataşesi İren’den Trakya İşadamları Derneği ziyareti

Yerlikaya ile Hrisohoidis görüştü

Yerapetritis: “Arnavutluk’taki Yunan azınlığın hakları Yunanistan için öncelikli konudur”

İskeçe’de kontrollü park cezası artırıldı

İskeçe’de dehşet verici olay: Zehirlenen 14 kedi ölü bulundu

Batı Trakya’dan 6 sporcu Fenerbahçe’nin radarında

Trafik kazaları elektronik uygulamayla takip edilecek

2026 bütçesi meclisten geçti

Özgür Ferhat: “2026 bütçesi halkı değil, ayrıcalıklı zenginleri koruyor”

Trakya Tarım Kooperatifi 2026 üretim yılı kayıtlarına başladı

İskeçe Müftülüğünün Dini İlimler Sohbetleri aralıksız sürüyor

Gençlik Buluşmaları’nın konuğu Başkonsolos Aykut Ünal oldu