Anasayfa


05-12-2019
BTAYTD’nde lise öğrencilerine yönelik meslek tanıtımı yapıldı
Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Mesleki Tanıtım ve Rehberlik Kolu, 4 Aralık Çarşamba günü, dernek lokalinde lise öğrencilerine Tıp bölümünde eğitim almış, alanında uzman doktorlar ile söyleşi gerçekleştirdi.
5 Aralık 2019 Perşembe

İlk olarak Kadın Hastalıkları - Doğum uzmanı Dr. Selma Giroğlu mesleğini tanıttı. Giroğlu, konuşmasında bu mesleği icra edebilmek için önceliklerin neler olması gerektiğine değindi. Doktorluğun özveri istediğini, kişinin kendini iyi tanıması gerektiğini ve kişilik özelliklerinin öneminden bahseden Dr. Selma Giroğlu, doktor olabilmek için merak etmek, araştırmayı sevmek ve çok iyi bir gözlemci olmak gerektiğini ifade ederek, sadece eğitim sürecinde değil, meslek yaşamında da sürekli kendini yenilemeyi, araştırmayı ve okumayı gerektirdiğini vurguladı. Ayrıca bu mesleğin para kazanmak için yapılmaması gerektiğini, paradan ziyade insanlara yardım etmeyi sevmenin ilk şart olduğunu anlatan Giroğlu, bunu göze alamayanların doktor olmayı yeniden düşünmeleri gerektiğini belirtti.

Daha sonra söz alan Çocuk Doktoru Eylem Bağdatlı ise mesleğin olumlu yönlerinden ve zorluklarından bahsetti. İnsanlara yardım etmiş olmanın verdiği mutluluğun bir doktor için ne kadar önemli olduğunu belirten Dr. Eylem Bağdatlı, doktorun aynı zamanda hastalara güvenin bir ön koşul olduğunu belirtti. Doktorluğun sadece tedavi etmek olmadığını, aynı zamanda işin psikolojik boyutunun da önemli olduğunu, hastayla empati kurulması ve moral verilmesi gerektiğini vurguladı. Bağdatlı, öğrencilere meslek tercihi yaparken kendilerini 20 yıl sonrasında nerede gördüklerini hayal etmelerini ve buna göre karar vermelerini tavsiye etti.

Öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinlik, öğrencilerden gelen sorulara verilen cevaplarla son buldu.

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup