Anasayfa

10-12-2019
ABTTF Başkanlık Kurulu yılın son toplantısını gerçekleştirdi
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) 20. Dönem Başkanlık Kurulu, 7 Aralık Cumartesi günü 10. olağan toplantısını gerçekleştirdi.
10 Aralık 2019 Salı

Federasyonun Almanya'nın Witten şehrindeki genel merkezinde yapılan toplantıya ABTTF Merkez, Brüksel ve Atina ofislerinde görevli personel de katıldı. Toplantıda, ABTTF'nin 2019 yılındaki çalışma ve faaliyetleri değerlendirildi, 2020 yılında Batı Trakya Türk toplumunun sorunlarının çözüme kavuşturulmasına yönelik Yunanistan'da ve uluslararası düzeyde geçekleştirilmesi öngörülen girişimler ele alındı.

ABTTF'nin 2020 YILI YOL HARİTASI BELİRLENDİ

Batı Trakya Türk toplumu ile ilgili güncel gelişmelerin de değerlendirildiği toplantıda, Yunanistan'da Batı Trakya Türklerini "öteki, tehdit ve tehlike" olarak gören nefret söyleminin özellikle son dönemde artış gösterdiğine dikkat çekildi. ABTTF'nin 2020 yol haritası kapsamında, önceki yıllarda olduğu gibi 2020 yılı boyunca da ABTTF'nin maddi ve manevi desteğiyle üye derneklerce önemli milli, kültürel ve dini gün ve aylarda Batı Trakya Türklerine yönelik sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Haberler


BTAYTD Darbuka ritim atölyesi Kakava Şenliklerinde sahne aldı

Aziz Yıldırım Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

ABTTF: “Zaharaki azınlık eğitim sorunlarını görmezden geldi”

Miçotakis, BAE Devlet Başkanı Nahyan ile Abu Dabi’de görüştü

Yeni deprem haritası: Dedeağaç’ın risk seviyesi yükseltildi

İsrail Savunma Bakanı Katz hakkında Yunanistan’da ön soruşturma başlatıldı

Gökçeada’daki Rum azınlık okullarına destek için Atina’da konser

Yaz aylarında iş yerleri saat 22.00’ye kadar açık kalsın önerisi

Gümülcine Müftülüğü Kitap Kulübü buluşmaları devam ediyor

Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifinden önemli duyuru

CINGOs Yunanistan raporunu yayınladı

Mücahit Mümin’in “Şafak Yazıları” BAKEŞ tarafından yayımlandı