Anasayfa

10-12-2019
ABTTF Başkanlık Kurulu yılın son toplantısını gerçekleştirdi
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) 20. Dönem Başkanlık Kurulu, 7 Aralık Cumartesi günü 10. olağan toplantısını gerçekleştirdi.
10 Aralık 2019 Salı

Federasyonun Almanya'nın Witten şehrindeki genel merkezinde yapılan toplantıya ABTTF Merkez, Brüksel ve Atina ofislerinde görevli personel de katıldı. Toplantıda, ABTTF'nin 2019 yılındaki çalışma ve faaliyetleri değerlendirildi, 2020 yılında Batı Trakya Türk toplumunun sorunlarının çözüme kavuşturulmasına yönelik Yunanistan'da ve uluslararası düzeyde geçekleştirilmesi öngörülen girişimler ele alındı.

ABTTF'nin 2020 YILI YOL HARİTASI BELİRLENDİ

Batı Trakya Türk toplumu ile ilgili güncel gelişmelerin de değerlendirildiği toplantıda, Yunanistan'da Batı Trakya Türklerini "öteki, tehdit ve tehlike" olarak gören nefret söyleminin özellikle son dönemde artış gösterdiğine dikkat çekildi. ABTTF'nin 2020 yol haritası kapsamında, önceki yıllarda olduğu gibi 2020 yılı boyunca da ABTTF'nin maddi ve manevi desteğiyle üye derneklerce önemli milli, kültürel ve dini gün ve aylarda Batı Trakya Türklerine yönelik sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Haberler


Tütün üreticilerine destek sinyali

Araç bakım sektörü grevde: Dijital kayıt zorunluluğuna tepki

Gastrade, Dedeağaç’ta ikinci FSRU projesini planlıyor

Kask denetimleri sıkılaşıyor!

BTAYTD, FUEN Avrupa Azınlık Bölgeleri Forumu’na katıldı

Yeni çalışma yasası neler içeriyor?

“Dr. Sadık Ahmet Gençlik ve Spor Merkezi” Bursa’da hizmet açıldı

Millet Gazetesine açılan 50 bin eurolok tazminat davası reddedildi

Sivil Koruma ve İklim Krizi Bakanlığından yangın uyarısı

Yeni kabine üyeleri yemin ederek göreve başladı

Maronya Antik Tiyatrosunda “Strings in Motion” konseri

Gıda ve akaryakıtta kâr sınırı uygulaması sona eriyor