Anasayfa

06-01-2020
AİHM refakatsız çocukların başka merkeze sevkini istiyor
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Samos adasındaki Göçmen Kabul ve Kimlik Belirleme Merkezi’nde ebeveynlerinden uzak yaşayan beş küçük sığınmacıyı haklı buldu.
6 Ocak 2020 Pazartesi

Sığınmacı çocuklar, STK’ların da desteği ile kendileri için güvenlik önlemleri alınması talebinde bulunmuştu. Yapılan bu başvuruya ilişkin olarak AİHM, Yunan yetkililerden refakatsiz çocukları başka bir misafirhaneye sevk etmelerini istedi. Yunanistan’dan Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 3. maddesine uygun şartların da sağlanması istendi.

Söz konusu çocukların, yeterli bakım, tıbbi ve psikososyal hizmetler, güvenlik, gıda ve sağlık alanlarına kolay erişim gibi talepleri var.

Samos’taki Göçmen Kabul Merkezi’nin kapasitesi sadece 648 kişiyi ağırlamaya elverişli iken, bugün burada yaşayan sığınmacı sayısı yaklaşık 7 bin 500.


Haberler


Batı Trakyalı Ömer Hacı Karaahmet, Türkiye üçüncüsü oldu

Zeybek: “Yeni tarım politikası üreticiyi zor durumda bırakacak”

SEÇEK Derneğinden Ankara’da üst düzey ziyaretler

Ilıca’da geleneksel Hıdırellez coşkusu

BTAYTD Darbuka Ritim Atölyesi Kakava Şenlikleri’nde sahne aldı

Aziz Yıldırım Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

ABTTF: “Zaharaki azınlık eğitim sorunlarını görmezden geldi”

Miçotakis, BAE Devlet Başkanı Nahyan ile Abu Dabi’de görüştü

Yeni deprem haritası: Dedeağaç’ın risk seviyesi yükseltildi

İsrail Savunma Bakanı Katz hakkında Yunanistan’da ön soruşturma başlatıldı

Gökçeada’daki Rum azınlık okullarına destek için Atina’da konser

Yaz aylarında iş yerleri saat 22.00’ye kadar açık kalsın önerisi