Anasayfa

06-01-2020
AİHM refakatsız çocukların başka merkeze sevkini istiyor
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Samos adasındaki Göçmen Kabul ve Kimlik Belirleme Merkezi’nde ebeveynlerinden uzak yaşayan beş küçük sığınmacıyı haklı buldu.
6 Ocak 2020 Pazartesi

Sığınmacı çocuklar, STK’ların da desteği ile kendileri için güvenlik önlemleri alınması talebinde bulunmuştu. Yapılan bu başvuruya ilişkin olarak AİHM, Yunan yetkililerden refakatsiz çocukları başka bir misafirhaneye sevk etmelerini istedi. Yunanistan’dan Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 3. maddesine uygun şartların da sağlanması istendi.

Söz konusu çocukların, yeterli bakım, tıbbi ve psikososyal hizmetler, güvenlik, gıda ve sağlık alanlarına kolay erişim gibi talepleri var.

Samos’taki Göçmen Kabul Merkezi’nin kapasitesi sadece 648 kişiyi ağırlamaya elverişli iken, bugün burada yaşayan sığınmacı sayısı yaklaşık 7 bin 500.


Haberler


“Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma, Ezan’ı Güzel Okuma ve Tecvid Yarışması” tamamlandı

Dışişleri Bakanlığından İsrail’in Yunan vatandaşlarına yönelik uygulamasına tepki

İskeçe Türk Birliğinden piknik etkinliği

Mehrikoz’da aşure etkinliği

Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneğinden kapatılma sürecine ilişkin bilgilendirme toplantısı

Halk Birliğinden “Telebakım” programına eleştiri

Kuraklık alarmı: 12 adada olağanüstü hal ilan edildi

Makul reddedilebilirlik: Vekil güçlerin sinsi gözdağı taktikleri

Bir gencin Real Madrid hayaline destek

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencileri için muhteşem mezuniyet töreni

İstanbul’daki Muharrem ayı iftarına Batı Trakya’dan katılım

Hürriyet’in gündeminde Batı Trakya: ’Heybeliada’da umut, Batı Trakya’da kriz’