Anasayfa


29-01-2020
29 Ocak Milli Direniş Günü Srebrenica'da anıldı
Merkezi İstanbul’da bulunan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği tarafından 29 Ocak Milli Direniş Günü dolayısıyla Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'da anma programı düzenledi.
29 Ocak 2020 Çarşamba



Srebrenitsa soykırımında hayatını kaybedenlerin defnedildiği Potoçari Anıt Mezarlığı'nda 17 Ocak Pazartesi günü yapılan programda, Türkiye'den gelen dernek üyeleri dünyaya "Unutmadık, unutturmayacağız" mesajı verdi.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Necmettin Hüseyin yaptığı açıklamada, Yunanistan'daki Türk azınlığın 1923'ten beri sorunlarla karşı karşıya kaldığını hatırlattı.

Batı Trakya’da 1983 yılında adında "Türk" kelimesi bulunduğu için birçok derneğin kapatıldığını anımsatan Hüseyin, o dönemde "Yunanistan'da Türk yaşamadığı için isminde Türk ifadesi bulunan derneklerin de açılamayacağı" yönünde karar alındığını aktardı.

Hüseyin, Yunanistan'daki Türklerin etnik baskılara maruz kaldığını vurgulayarak, "1990'da masumane bir mevlit düzenledik. Bir şekilde provakasyona dönüştü. 300'ün üzerinde Türk dükkanı talan edildi, insanlar şiddete maruz kaldı. Bizler de bu yaşanan kötü olayları, düzenlediğimiz programlarla anıyoruz." ifadelerini kullandı.

İstanbul, Ankara, Çanakkale ve Sarıkamış'ın ardından bu yılki anma programını da Srebrenitsa'da yapma kararı aldıklarını söyleyen Hüseyin, "Burada da 'Boşnak yoktur' denilerek bir inkar politikası yürütüldü. Tek fark burada insanlar katledildi. Biz bu katliamlar yaşanmadan bir çözüm bekliyoruz." diye konuştu.

Haberler


Atina’da Yerapetritis – Şükri görüşmesi

İskeçeli soydaşlar Ketenlik’teki hatim etkinliğine akın etti

Büyükelçi Erciyes Korfu Adası’ndaki Türk Şehitliği’ni ziyaret etti

Dev derbinin galibi Fenerbahçe

Zeybek, hükümetin ekonomi politikasını eleştirdi

BTTÖB genel kurulu 1 Haziran’da

Geleneksel Kiraz Festivali 31 Mayıs’da başlıyor

‘Yunanistan’daki Pontus iddiaları asılsızdır’

Süper Lig’de PAOK şampiyon oldu

İran Cumhurbaşkanı ile Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret