Anasayfa


07-02-2020
Midilli’de aşırı sağcılardan silahlanma tehdidi
Midilli Adası'nda aşırı sağcı bir grup, hükümetin düzensiz göçmenlerle ilgili harekete geçmemesi durumunda "silahlanacakları" ve Moria kampına saldırı düzenleyebilecekleri tehdidinde bulundu.
7 Şubat 2020 Cuma

Basında yer alan haberlere göre, Midilli Adası'nda aşırı sağcı bir grup, adada bulunan Moria kampına yönelik bildiri yayımladı.

Sosyal medya platformlarından paylaşılan bildiride, hükümetin harekete geçmemesi durumunda düzensiz göçmenlere karşı silahlanacakları tehdidine yer verildi.

Bildiride, "Midilli'de artık silahlarımıza sarılacağız. Zaten silahlarımızla uyuyoruz. Ada halkından bir grubun Moria kampını patlatmayı planladığı söylentileri var. Eğer bu doğruysa biz de onlara katılacağız." ifadeleri kullanıldı.

Yaklaşık 15 kişilik aşırı sağcı bir grubun, geçen haftalarda kamp yakınlarında gösteri düzenlediği ve grubun düzensiz göçmenlerle STK çalışanlarına saldırdığı belirtildi.

Yaklaşık 19 bin göçmenin kaldığı 3 bin kapasiteli Moria kampı ile ilgili Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünden yapılan açıklamada, "Moria kampında kalanların akıl ve beden sağlıkları sürekli tehlikede. Yunanistan ve Avrupa Birliği hemen harekete geçmeli." uyarısında bulunulmuştu.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarına bağlı sağlık çalışanları sık sık Moria kampıyla ilgili uyarıda bulunuyor.

Haberler


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay Batı Trakya’da temaslarda bulunuyor

Trakya Üniversitesinde İTB’nin 41 yıllık hukuk mücadelesi anlatıldı

GAT yönetiminden nezaket ziyaretleri

Tarım Bakanı Avgenakis Gümülcine’ye geliyor

Sağlık Bakanlığı ‘çöl tozu’ için uyardı!

Varufakis, kendisine yasak getiren Almanya’ya dava açtı

Özgür Ferhat’tan doludan etkilenen çiftçilere açıklama

Kuzey Makedonya’daki çifte seçimde ana muhalefet partisinin lideri zafer ilan etti

BTAYTD’dan Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’a ziyaret

Fenerbahçe Beko 5 yıl sonra Dörtlü Final’de

Olimpiakos, Dörtlü Final’e kaldı

‘Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın finali Omurluköy’de