Anasayfa


11-02-2020
Yüzen bariyer için “deneyip, göreceğiz”
Hükümetin Ege adalarındaki düzensiz göçmen geçişlerini engellemek amacıyla yüzen bariyer kullanmasına yönelik planının ancak etkili olduğu halde uygulanacağı bildirildi.
11 Şubat 2020 Salı

Göç ve Sığınma Politikaları Bakanı Notis Mitarakis bir gazeteye, muhalefet partileri ve birçok sivil toplum kuruluşunun (STK) tepkisine yol açan yüzen bariyer projesi hakkında konuştu.

Mitarakis, ''Yüzen bariyer sisteminin olumlu sonuç verip vermeyeceğini görmek için bir deneme süresi olacak. Eğer göç akınını azaltmada etkili olmazsa, sonuç vermeyen bir çaba olacak.'' ifadelerini kullandı.

Hükümet, Ege adalarındaki düzensiz göçmen geçişlerini engellemek amacıyla yüzen bariyer kullanılacağını açıklamıştı. 2 bin 700 metrelik bariyerin, 50 santimetresi denizin üzerinde kalacak şekilde 1 metre 10 santimetre yüksekliğinde olmasının ve yanıp sönen ışıklarla donatılmasının planlandığı duyurulmuştu.

HAFTADA 200 GÖÇMENİN GERİ GÖNDERİLMESİ HEDEFLENİYOR
SKAI radyosuna konuşan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis, ''Mart ayı içinde Doğu Ege'deki beş adada kapalı kamp inşası başlayacak. Yaz aylarında ise kamplar hazır durumda olacak.'' ifadelerini kullandı.

Yeni kurulacak kamplarda göçmenlerin giriş çıkışlarının sınırlanacağını anlatan Mitarakis, çıkışların, gündüzleri belli kurallara bağlı olarak mümkün olacağını ve geceleri kampların kapanacağını söyledi.

Toplam 20 bin kişilik kapasitesi olacağı ve iltica işlemlerinin 90 gün içinde tamamlanmasının amaçlandığını kaydeden Mitarakis, ''Kapalı kampların kurulması dışında hükümet, iltica işlemlerini hızlandırarak haftada 200 göçmeni geri göndermeyi hedefliyor. Türkiye, iadeler konusunda şu an için tam bir iş birliği yapıyor.'' dedi.

Haberler


Tarım Bakanı Avgenakis Gümülcine’ye geliyor

Sağlık Bakanlığı ‘çöl tozu’ için uyardı!

Varufakis, kendisine yasak getiren Almanya’ya dava açtı

Özgür Ferhat’tan doludan etkilenen çiftçilere açıklama

Kuzey Makedonya’daki çifte seçimde ana muhalefet partisinin lideri zafer ilan etti

BTAYTD’dan Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’a ziyaret

Fenerbahçe Beko 5 yıl sonra Dörtlü Final’de

Olimpiakos, Dörtlü Final’e kaldı

‘Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın finali Omurluköy’de

Okul Aile Birliğinden Mustafa Trampa ziyareti

Atina Belediye Başkanı Dukas’dan İBB Başkanı İmamoğlu’na tebrik ziyareti

Edirne’de ‘Rodop: Bir Sıradağ 15 Fotoğrafçı’ sergisi