Anasayfa

05-03-2020
Türkiye sınıra bin özel harekat polisi getiriyor
Türkiye'nin, Yunanistan sınırında bin özel harekat polisini görevlendireceği bildirildi.
5 Mart 2020 Perşembe

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yunanistan’a geçmek isteyen göçmenlerin yaşadığı hareketliliği görmek için Türkiye-Yunanistan sınırında helikopterle havadan inceleme yaptı. Soylu, "Yunanistan’ın göçmenleri geri itmesini önlemek için sınıra tam donanımlı ve teçhizatlı 1000 Özel Harekat polisi gönderdik" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yunanistan'a geçmek isteyen göçmenlerin yaşadığı hareketliliği görmek için Türkiye-Yunanistan sınırında helikopterle havadan inceleme yaptı. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Süleyman Soylu, şunları söyledi: "Biz artık buradan Yunanistan'a, Avrupa'ya geçecek göçmenlerle ilgili bir engelleme ortaya koymuyoruz. Türkiye, dünyanın sessiz kaldığı insani trajediye sahip çıktı. Avrupa ülkelerinin hiçbiri bu kadar bir yükü karşılayamaz.

FRONTEX KOLLUK KUVVETİ GİBİ ÇALIŞIYOR

Yunanistan üç kişinin ölümüne sebebiyet verdi. 1978 model gaz fişeğini insanların üzerine sıktılar. Frontex (Avrupa Sınır ve Sahil Güvenlik Ajansı) hepimizin ortak olduğu bir teşkilattır ama bir kolluk kuvveti gibi çalışıyor. 164 insanı yaraladılar.

ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ GERİ İTMELERİ ENGELLEYECEK

Dünden itibaren 1000 tam donanımlı Özel Harekat polisini Meriç sınırına getiriyoruz. Geri itmeleri engellemek amacıyla. Bunlara fırsat tanınmayacak. Uluslararası hukuk kurallarına göre Meriç Nehri'nin yarısını kullanma hakkımız var. Yunan polisi göçmenleri soyup çıplak halde geriye itiyorsa, bizim de o göçmenlerin hakkını savunma hakkımız var."

Haberler


YTB’de Mustafa Kırımoğlu için vefa programı

Başkonsolos Ünal ve Ticaret Ataşesi İren’den Trakya İşadamları Derneği ziyareti

Yerlikaya ile Hrisohoidis görüştü

Yerapetritis: “Arnavutluk’taki Yunan azınlığın hakları Yunanistan için öncelikli konudur”

İskeçe’de kontrollü park cezası artırıldı

İskeçe’de dehşet verici olay: Zehirlenen 14 kedi ölü bulundu

Batı Trakya’dan 6 sporcu Fenerbahçe’nin radarında

Trafik kazaları elektronik uygulamayla takip edilecek

2026 bütçesi meclisten geçti

Özgür Ferhat: “2026 bütçesi halkı değil, ayrıcalıklı zenginleri koruyor”

Trakya Tarım Kooperatifi 2026 üretim yılı kayıtlarına başladı

İskeçe Müftülüğünün Dini İlimler Sohbetleri aralıksız sürüyor