Anasayfa


12-03-2020
Peças’tan belirsiz kamp açıklaması
Hükümet Sözcüsü Stelios Peças, New York Timas gazetesinde çıkan ve Yunanistan'da Türkiye sınırına yakın bir bölgede gizli bir kamp olduğu yönündeki haberle ilgili bir açıklama yaptı.
12 Mart 2020 Perşembe

Hükümet Sözcüsü Stelios Peças, New York Timas gazetesinde çıkan ve Yunanistan'da Türkiye sınırına yakın bir bölgede gizli bir kamp olduğu yönündeki haberle ilgili bir açıklama yaptı. Yunanistan’da bir toplama kampı olmadığını söyleyen Peças, “Eğer bir gazete burayı biliyorsa gizli değildir.” ifadelerini kullandı.

Peças, “Sınırları koruma ya da güvenlikle ilgili tüm konular şeffaftır. Anayasanın gereği yerine getiriliyor. Gizli bir bir tarafı yoktur.” dedi.

Peças'ın bu açıklamasının, böyle bir toplama merkezinin var olmadığına mı, yoksa gizli olmadığına mı dönük olduğu netlik kazanmadı.

New York Times (NYT) gazetesi, Yunanistan'ın ülkeye giriş yapan mültecileri Türkiye’ye geri göndermeden önce hukuk dışı yollarla ve yargı süreci beklenmeksizin gizli bir kampta hücrelerde tuttuğunu ve ardından Türkiye’ye geri gönderildiğini öne sürmüştü. Habere göre, sığınmacıların tutulduğu yerlerde dışarıyla iletişime izin verilmediği ve yargılama yapılmadığı ileri sürülmüştü.

Haberde, Evros’ta Poros köyü yakınlarından olduğu belirtilen kampın bulunduğu lokasyon ve göçmenlerin tutulduğu mekanlar bir uydu fotoğrafıyla da desteklenmişti.

Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler