Anasayfa

12-03-2020
Peças'tan belirsiz kamp açıklaması
Hükümet Sözcüsü Stelios Peças, New York Timas gazetesinde çıkan ve Yunanistan’da Türkiye sınırına yakın bir bölgede gizli bir kamp olduğu yönündeki haberle ilgili bir açıklama yaptı.
12 Mart 2020 Perşembe

Hükümet Sözcüsü Stelios Peças, New York Timas gazetesinde çıkan ve Yunanistan’da Türkiye sınırına yakın bir bölgede gizli bir kamp olduğu yönündeki haberle ilgili bir açıklama yaptı. Yunanistan'da bir toplama kampı olmadığını söyleyen Peças, "Eğer bir gazete burayı biliyorsa gizli değildir." ifadelerini kullandı.

Peças, "Sınırları koruma ya da güvenlikle ilgili tüm konular şeffaftır. Anayasanın gereği yerine getiriliyor. Gizli bir bir tarafı yoktur." dedi.

Peças’ın bu açıklamasının, böyle bir toplama merkezinin var olmadığına mı, yoksa gizli olmadığına mı dönük olduğu netlik kazanmadı.

New York Times (NYT) gazetesi, Yunanistan’ın ülkeye giriş yapan mültecileri Türkiye'ye geri göndermeden önce hukuk dışı yollarla ve yargı süreci beklenmeksizin gizli bir kampta hücrelerde tuttuğunu ve ardından Türkiye'ye geri gönderildiğini öne sürmüştü. Habere göre, sığınmacıların tutulduğu yerlerde dışarıyla iletişime izin verilmediği ve yargılama yapılmadığı ileri sürülmüştü.

Haberde, Evros'ta Poros köyü yakınlarından olduğu belirtilen kampın bulunduğu lokasyon ve göçmenlerin tutulduğu mekanlar bir uydu fotoğrafıyla da desteklenmişti.

Haberler


Şapçı ve Aşağıköy’de şiddetli dolu yağışı

Yunanistan ile Türkiye arasında turizm ilişkileri hareketleniyor

Meriç ilinde 10 bin euroluk yerleşim teşviki ilgi görmedi

Rusya – Ukrayna arasındaki barış müzakereleri için gözler Türkiye’ye çevrildi

İTB’de Anneler Günü coşkusu

Terör örgütü PKK fesih kararını açıkladı, silahlar bırakıldı

ABD - Çin karşılıklı gümrük vergilerini 90 gün için düşürecek

Gümülcine’de “Yapay Zeka Çağı” konferansı düzenleniyor

BTAYTD Kadınlar Kolundan Anneler Günü etkinliği

Bir yılda 1,5 milyon Türk turist Yunanistan’ı ziyaret etti

Pakistan ve Hindistan ateşkes konusunda anlaştı

DEB Partisi EFA’nın yönetim kuruluna seçildi