Anasayfa

12-03-2020
Peças'tan belirsiz kamp açıklaması
Hükümet Sözcüsü Stelios Peças, New York Timas gazetesinde çıkan ve Yunanistan’da Türkiye sınırına yakın bir bölgede gizli bir kamp olduğu yönündeki haberle ilgili bir açıklama yaptı.
12 Mart 2020 Perşembe

Hükümet Sözcüsü Stelios Peças, New York Timas gazetesinde çıkan ve Yunanistan’da Türkiye sınırına yakın bir bölgede gizli bir kamp olduğu yönündeki haberle ilgili bir açıklama yaptı. Yunanistan'da bir toplama kampı olmadığını söyleyen Peças, "Eğer bir gazete burayı biliyorsa gizli değildir." ifadelerini kullandı.

Peças, "Sınırları koruma ya da güvenlikle ilgili tüm konular şeffaftır. Anayasanın gereği yerine getiriliyor. Gizli bir bir tarafı yoktur." dedi.

Peças’ın bu açıklamasının, böyle bir toplama merkezinin var olmadığına mı, yoksa gizli olmadığına mı dönük olduğu netlik kazanmadı.

New York Times (NYT) gazetesi, Yunanistan’ın ülkeye giriş yapan mültecileri Türkiye'ye geri göndermeden önce hukuk dışı yollarla ve yargı süreci beklenmeksizin gizli bir kampta hücrelerde tuttuğunu ve ardından Türkiye'ye geri gönderildiğini öne sürmüştü. Habere göre, sığınmacıların tutulduğu yerlerde dışarıyla iletişime izin verilmediği ve yargılama yapılmadığı ileri sürülmüştü.

Haberde, Evros'ta Poros köyü yakınlarından olduğu belirtilen kampın bulunduğu lokasyon ve göçmenlerin tutulduğu mekanlar bir uydu fotoğrafıyla da desteklenmişti.

Haberler


Tempi tren faciası davası başlıyor: 36 sanık hakim karşısında

Gümülcine’de silahlı soygun girişimi: Bir kişi yakalandı, bir şüpheli aranıyor

Alkol ve sigara satışında dijital yaş doğrulama sistemi

Midilli’de şap alarmı: Hayvancılık ürünlerine kapsamlı yasaklar getirildi

Atina’da emekliler zam talebiyle sokağa çıktı

Rodop ilinde tarımın geleceği Gümülcine’deki kongrede tartışılacak

Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti İskandinav pazarına açılıyor

ABTTF’den 21 Mart mesajı: “Irkçılık ve ayrımcılık devam ediyor”

Gümülcine’de “Müzik Birleştirir” konseri

Büyükelçi Çağatay Erciyes’ten Batı Trakya’ya bayram ziyareti

Başkonsoloslukta bayram coşkusu

Plastik kapaklar umuda dönüşüyor