Anasayfa

12-03-2020
Yolcu gemisi koronavirüs sebebiyle karantinaya alındı
Kavala'dan, Limnos adasına oradan da Pire limanına gidecek olan yolcu gemisi koronavirüs şüphesi üzerine karantinaya alındı.
12 Mart 2020 Perşembe

11 Mart Çarşamba akşamı Kavala'dan hareket eden Blue Star Mykonos isimli gemi mürettebataki bir kişide yüksek ateş görülmesi sonucunda koronavirüs şüphesiyle Limnos adasında karantinaya alındı.

Yüksek ateş şikayeti olan kişi gemi hareket etmeden önce Kavala hastanesine kaldırıldı. Daha sonra yolculuğuna başlayan gemiye, Limnos adasına ulaştığı sırada Kavala'daki hastanın koronavirüs şüphelisi olarak değerlendirildiği ve geminin kesin sonuçlar çıkana kadar adada kalması gerektiği bildirildi.

Şüpheli vakadan alınan örnekler incelenmek üzere Selanik'teki AHEPA hastanesine gönderilirken, sonuçların 7 - 8 saat içinde açıklanacağı bildirildi.

Bu arada Limnos'ta gemiden inen ve adada kalan 127 yolcu, şüpheli vakanın sonuçları gelene kadar evlerinde karantina altında alındı.

Limnos'ta inen yolcuların ardından gemide kalan 343 yolcu ve 77 mürettebat Koronavirüs şüphesiyle gözlem altına alınan hastadan gelecek sonuca kadar karantinada tutulacak.

Haberler


‘İtalya – Yunanistan Hükümetlerarası Zirvesi’ Roma’da yapıldı

Zeybek çiçek hastalığı sebebiyle hükümeti eleştirdi

Türkiye Ticaret Ataşesi, Rodop Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nı ziyaret etti

Meriç ilinde 10 bin euroluk yerleşim teşviki ilgi görmedi

Şapçı ve Aşağıköy’de şiddetli dolu yağışı

Yunanistan ile Türkiye arasında turizm ilişkileri hareketleniyor

Meriç ilinde 10 bin euroluk yerleşim teşviki ilgi görmedi

Rusya – Ukrayna arasındaki barış müzakereleri için gözler Türkiye’ye çevrildi

İTB’de Anneler Günü coşkusu

Terör örgütü PKK fesih kararını açıkladı, silahlar bırakıldı

ABD - Çin karşılıklı gümrük vergilerini 90 gün için düşürecek

Gümülcine’de “Yapay Zeka Çağı” konferansı düzenleniyor