Anasayfa

12-03-2020
Yolcu gemisi koronavirüs sebebiyle karantinaya alındı
Kavala'dan, Limnos adasına oradan da Pire limanına gidecek olan yolcu gemisi koronavirüs şüphesi üzerine karantinaya alındı.
12 Mart 2020 Perşembe

11 Mart Çarşamba akşamı Kavala'dan hareket eden Blue Star Mykonos isimli gemi mürettebataki bir kişide yüksek ateş görülmesi sonucunda koronavirüs şüphesiyle Limnos adasında karantinaya alındı.

Yüksek ateş şikayeti olan kişi gemi hareket etmeden önce Kavala hastanesine kaldırıldı. Daha sonra yolculuğuna başlayan gemiye, Limnos adasına ulaştığı sırada Kavala'daki hastanın koronavirüs şüphelisi olarak değerlendirildiği ve geminin kesin sonuçlar çıkana kadar adada kalması gerektiği bildirildi.

Şüpheli vakadan alınan örnekler incelenmek üzere Selanik'teki AHEPA hastanesine gönderilirken, sonuçların 7 - 8 saat içinde açıklanacağı bildirildi.

Bu arada Limnos'ta gemiden inen ve adada kalan 127 yolcu, şüpheli vakanın sonuçları gelene kadar evlerinde karantina altında alındı.

Limnos'ta inen yolcuların ardından gemide kalan 343 yolcu ve 77 mürettebat Koronavirüs şüphesiyle gözlem altına alınan hastadan gelecek sonuca kadar karantinada tutulacak.

Haberler


Bu ne perhiz, bu ne Lozan yorumu?

Kimliğe müdahale ve kültürel dayatma - iki olayın düşündürdükleri

Ramazan’da Kur’an’la yenilenmek

Celal Bayar Azınlık Ortaokulu-Lisesi son sınıf öğrencilerinden iftar programı

ABTTF Başkanı Habipoğlu: ‘Batı Trakya’daki toplu iftarlar bazı çevreleri rahatsız ediyor’

Atina’daki Türk ve Yunan iş insanları iftar programında buluştu

DMT Eyaleti Avrupa’nın su ve iklim ittifakına katıldı

Orta Doğu’dan Yunan vatandaşlarının ilk tahliye operasyonları tamamlandı

Yunanistan cezaevlerinde aşırı kalabalık ve kötü muamele riski

Şahin köyünde birlik ve dayanışma iftarı

Benzin ve motorin fiyatları fırladı

Gümülcine’de genç hukukçular için kariyer haftası