Anasayfa

12-03-2020
Yakılan olimpiyat ateşine ’koronavirüs önlemi’
Yunanistan’ın tarihi Olimpia Dağı’ndaki "olimpiyat meşalesi yakma törenine", ölümcül salgın koronavirüs sebebiyle bu yıl seyirciler alınmadı. Ülkede bugüne kadar salgın kaynaklı bir ölüm yaşandı.
12 Mart 2020 Perşembe

Olimpia Dağı’ndaki "olimpiyat meşalesi yakma törenine", koronavirüs salgını sebebiyle bu sene seyirciler alınmadı. Güneş ışınlarının bir mercek vasıtasıyla yoğunlaştırılması sonucu yakılan ateş, 2020 Tokyo Yaz Olimpiyatları için 19 Mart’ta yola çıkacak.

Törene az sayıda basın mensubu alınırken, tiyatro sanatçılarından oluşan ekip her dört senede bir olduğu gibi tarihi giysiler giyerek koreografi eşliğinde olimpiyat ateşine yeniden hayat verdi.

Normal şartlarda 24 Temmuz’da başlaması gereken Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın koronavirüs salgını sebebiyle ertelenmesi gündemde.

Haberler


Makul reddedilebilirlik: Vekil güçlerin sinsi gözdağı taktikleri

Bir gencin Real Madrid hayaline destek

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencileri için muhteşem mezuniyet töreni

İstanbul’daki Muharrem ayı iftarına Batı Trakya’dan katılım

Hürriyet’in gündeminde Batı Trakya: ’Heybeliada’da umut, Batı Trakya’da kriz’

Yaz aylarının gelmesiyle trafik yoğunluğu arttı

ABTTF’den Çınar Camii davası kararına tepki

Dedeağaç – Midilli uçak seferleri için önemli adım

Yunanistan’da doğum oranları 2025’te geriledi

Çınar davası sanıklarından ortak açıklama

SEÇEK Derneği’nin yeni başkanı Hasan Bekirusta

Zeybek’ten Egnatia Otoyolu geçiş kartları için bakanlığa soru önergesi