Anasayfa


17-03-2020
Vurgunculara 1 milyon euroya kadar ceza
Kalkınma ve Yatırım Bakanı, koronovirüs salgınını fırsat bilerek fiyatlarda yasa dışı artış uyguladığı tespit edilen kişileri 1 milyon euroya kadar para cezası verme yetkisine sahip olacak.
17 Mart 2020 Salı

Kalkınma ve Yatırım Bakanı Adonis Georgiadis, söz konusu açıklamayı ANT1 televizyonunun ana haber bülteninde yaptı ve vurgunculara karşı alınacak para cezasının yeni kanun hükmündeki kararnamede yer alacağını belirtti.

Haber bülteninde konuşan Georgiadis, koronavirüs salgınını fırsat bilerek vurgunculuk yapanlara sert cezalar uygulamaktan kaçınmayacağının altını çizdi. Cezaların bin eurodan başlayıp 1 milyon euroya kadar ulaşabileceğine dikkat çeken bakan, para cezalarının yanı sıra hukuki kovuşturmanın da söz konusu olduğunu söyledi.

Georgiadis, bir dükkan sahibi için geçerli olan adil kar oranı için şubat ayı sonundaki miktarın kıstas alınacağını belirtti ve fiyat artışı gerçekleşen ürünlerin tanıtımı yapılan reklamları da durdurma yetkisine sahip olacaklarını ifade etti.

Çalışanlar ve işletmelere destek için yeni bir ekonomi paketi hazırlandığını da söyleyen Georgiadis, gıda sıkıntısı yaşanmasının söz konusu olmadığını yineledi.

Georgiadis antiseptik ve maske konusunda da yeterli stok olduğuna dikkat çekti.

Marketlerin çalışma saatlerinin sabah 7’den aşkam 10’a kadar olduğunu belirten bakan, önümüzdeki dört pazar günü de marketlerin açık kalacağını ifade etti.

Haberler


Atina’da Yerapetritis – Şükri görüşmesi

İskeçeli soydaşlar Ketenlik’teki hatim etkinliğine akın etti

Büyükelçi Erciyes Korfu Adası’ndaki Türk Şehitliği’ni ziyaret etti

Dev derbinin galibi Fenerbahçe

Zeybek, hükümetin ekonomi politikasını eleştirdi

BTTÖB genel kurulu 1 Haziran’da

Geleneksel Kiraz Festivali 31 Mayıs’da başlıyor

‘Yunanistan’daki Pontus iddiaları asılsızdır’

Süper Lig’de PAOK şampiyon oldu

İran Cumhurbaşkanı ile Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret