Anasayfa


21-03-2020
Azınlık temsilcileri Koronavirüsle mücadeleye dikkat çekti
Azınlık temsilcileri düzenledikleri basın toplantısıyla Koronavirüsle mücadeleye dikkat çekti.
21 Mart 2020 Cumartesi

Rodop ilindeki azınlık temsilcileri Koronavirüs salgınına dikkat çekmek amacıyla basın toplantısı düzenledi. Rodop KİNAL Milletvekili İlhan Ahmet’in öncülüğüyle gerçekleştirilen ve Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’nde (BTAYTD) yapılan basın toplantısına İlhan Ahmet, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet ve BTAYTD Başkanı Hüseyin Baltacı katıldı.

Azınlık temsilcileri Koronavirüs nedeniyle alınan önlemlere uyulması konusunda halkı duyarlı olmaya davet etti.

HÜSEYİN BALTACI
Batı Trkaya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) Başkanı Hüseyin Baltacı yaptığı konuşmada Milletvekili İlhan Ahmet’in önderliğinde böyle bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Koranavirüs ile mücadelenin çok ciddi olduğunu, devlet tarafından alınan kararlara uyulması gerektiğini, bu süreçte stresten uzak durmanın önemli olduğunu kaydeden Baltacı, “Bu kolay bir süreç değil. Ancak bu süreci hep birlikte başararak kısa sürede aşacağımıza inanıyorum.” dedi.

Baltacı, BTAYTD çatısı altında doktorların, bilim adamların, siyasetçilerin, din adamlarının olduğunu keydederek, “Toplumun yalnız olmadığını bu süreçte bir birimize destek olmamız ve yardımcı olmamız gerekir. Morallerimizi iyi tutmamız gerekir. Herhangi bir sorunu olana da yardımcı olmaya hazırız.” diye konuştu

İLHAN AHMET
Milletvekili İlhan Ahmet sözlerini toplantıya katılanlara teşekkür ederek başladı. Ahmet toplanma amaçlarının azınlık insanını bilgilendirmek ve Koronavirüs’le mücadele konusunda halka duyarlılık kazandırmaya yönelik olduğunu söyledi. Azınlığa yardımcı olmak için herkesin üzerine düşeni yapmaya çalıştığını kaydeden Ahmet “Herkes kendi alanında en iyisini yapmaya çalışıyor. Tabii ki vatandaşın da kendi üzerine düşen bazı kurallar var. Bazı sorumluluklar var. Herkes hükümet ve devlet tarafından ilan edilen tedbirlere uyacaktır. Sokağa çıkmamak, evde durmak, sağlık konusunda dikkatli olmak gibi.

İlhan Ahmet, azınlık temsilcileri olarak koronavirüs ile mücadele etmeye hazır olduklarını ve bu mücadeleden azınlığın en az zararla çıkması için çalışacaklarını vurguladı.

RIDVAN AHMET
Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Koronavirüs konusunda hükümetin aldığı kararları belediyenin internet sitesinden anında belediye halkı ile paylaştıklarını ve insanların bu konuları takip ederek uyarılara uymalarını istedi. Ahmet, belediye olarak dışarı çıkamayanlara veya yaşlılar için belediye bünyesinde bir kurul oluşturduklarını, bu kurulda muhtarların, eve yardım ekibinin olduğunu, belediyenin sosyal medya hesabından bu kurulun telefon numaralarını duyurduklarını belirtti. Belediye başkanı Rıdvan Ahmet, “Dışarı çıkamayacak durumda olanlar bu telefon numaralarından bizlere ulaştığı takdirde biz belediye olarak her türlü yardımı yapmaya hazırız.” dedi.

Rıdvan Ahmet bölge halkının zorunlu durumlar hariç evden çıkmaması gerektiğini vurguladı. Rıdvan Ahmet şöyle devam etti: “Şimdilik Koronavirüsün bölgemize girmediğini söyleyebiliriz. Bu herkes için büyük bir şans. Bunun bölgemize girmesini engellemek bölge insanının elinde. Belediye olarak çocuk parklarını, köşkleri, oturma alanlarını kapattık. Fakat bununla da yetinmedik. Belediye olarak önlemleri daha da arttıracağız. Belediye olarak halkımızın yanındayız ve bir telefon kadar yakınız.”

AHMET İBRAM
Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram, Yunanistan ve bütün dünyanın Koronavirüs ile mücadele halinde olduğunu vurguladı. İbram şunları söyledi: “Dünya sağlık örgütü bu virüsü pandemi olarak ilan etti ve hızla yayılmaya devam ediyor. Ülkemiz Yunanistan bu konuda önlemlerini erken aldı. Diğer Avrupa ülkelerine göre bir adım öndeyiz ve olayın gidişatına göre önlemler devam ediyor. Eğer biz de İtalya ve İran gibi olmak istemiyorsak kendimizi, sevdiklerimizi ve tüm insanlığı korumak istiyorsak bu alınan önlemlere uymamız gerekiyor. Farkındayız, hepimizin günlük yaşantısı değişti. İşyerleri kapandı, eğitime ara verildi, ülkeler arası sınırlar kapatıldı, evden dışarı çıkmamız kısıtlandı. Bir çoğumuz işini kaybedecek veya sevdiğimiz insanları kaybedeceğiz. Çoğumuz bu durum ile nasıl mücadele edeceğimizi bilemiyoruz. En önemlisi ise ne kadar sürecek? Bize bulaşacak mı, yakın çevremizden birine bulaşacak mı? Bu endişe hepimizde hakim. Dünyanın çeşitli ülkelerinde Koronavirüs’le ilgili her kafadan bir sesin çıktığı bugünlerde çok asılsız haberler de var. Bu haberler endişe ve korkuya sürüklüyor bunun sonucunda panik hayatımızın akışını değiştiriyor. Bu hassas durumda önlem almak ile panik olmanın birbirine karıştırılmaması gerekir. Koronavirüs hakkında bilinçli olmak en etkili koruma yöntemidir. Bu nedenle devlet yetkilileri, sağlık bakanlığımız bu konularda talimatlar veriyor. Bu talimatlara uyalım, birlik beraberlik içerisinde hijyen kurallarına dikkat ederek temizliğimize özen gösterelim. Hep birlikte başarabiliriz. En önemlisi evde kalalım, karamsar olmayalım ve panik yapmayalım. Özelliklede yapılan araştırmalarda koronavirüse yakalananlarının %90’nın sigara içenlerin olduğu söyleniyor. Lütfen sigara içenler azaltsın veya bırakabilirse bıraksın. Ayrıca bu günlerde ülkemize yurt dışına iş ve eğitim için gitmiş olan binlerce vatandaşımız geliyor. Bunların 14 günlük karantina sürecini uygulamaları gerekmektedir. Uyulmadığı taktirde bunun cezası çok büyüktür. Bunlar telefonlar aracılığıyla takip edilecek ve karantinaya uymadıkları takdirde 5.000 euroya kadar para cezası var. Bunların sebep olduğu vakalarda ölüm yaşanırsa hapis cezasına kadar çok katı önlemler almaya devam ediliyor. Şimdilik Rodop İli sınırları içerisinde koronavirüsü tanısı konan kimse bulunmamaktadır. Eyalet genelinde 6 tane Evros ilinde, 3 tane İskeçe ilinde ve 1 tane de Kavala ilinde görülmüştür. Eyalet Başkanı Metios'un başkanlığında Acil Yönetim ve Koordinasyon Kurulu oluşturuldu. Devamlı temas içindeler. Eyalet’te bütün hizmetler elektronik ortamda ve telefonla yürütülmektedir. Yalnız acil durumlarda randevu ile hizmet verilmektedir. Mail adresleri ve telefon numaraları Eyalet’in sayfasında mevcuttur. Eğer vatandaşlarımız buradan bulamıyorlarsa bize de ulaşabilirler. Onlara yardımcı olmak için varız.”




Haberler


Atina’da Yerapetritis – Şükri görüşmesi

İskeçeli soydaşlar Ketenlik’teki hatim etkinliğine akın etti

Büyükelçi Erciyes Korfu Adası’ndaki Türk Şehitliği’ni ziyaret etti

Dev derbinin galibi Fenerbahçe

Zeybek, hükümetin ekonomi politikasını eleştirdi

BTTÖB genel kurulu 1 Haziran’da

Geleneksel Kiraz Festivali 31 Mayıs’da başlıyor

‘Yunanistan’daki Pontus iddiaları asılsızdır’

Süper Lig’de PAOK şampiyon oldu

İran Cumhurbaşkanı ile Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret