Anasayfa


07-04-2020
Peças: “Nisan ayında evde kalarak Mayıs ayında sonuçlardan memnun olacağız”
Hükümet Sözcüsü Stelios Peças, dün (6 Nisan Pazartesi) basın mensuplarına yaptığı açıklamalar sırasında, koronavirüse karşı alınan önlemlere uyan çoğunluğa teşekkür etti.
7 Nisan 2020 Salı

Peças, virüsün yayılmasını durdurma, sağlık sistemini güçlendirme, ekonomiyi destekleme ve vatandaşın günlük yaşamını iyileştirme yönünde hükümetin belirlediği eksen doğrultusunda faaliyetlerin arttırdığını söyledi.

Hükemetin aldığı önlemlerle virüsün yayılmasını durduğunu belirten Hükümet Sözcüsü, “Kazandığımızı koruyalım. Gevşersek bunun bedelini ödeyeceğiz.” diye konuştu.

Hükümetin, San Sinod Meclisi’nin, Büyük Hafta’da kiliselerde kapalı kapılar ardında ayin yapılması önerisini düşündüğünü belirten Peças, bu yılki Paskalya kutlamasının farklı olacağını herkesin idrak ettiğini ve uzmanların öneleri doğrultusunda hareket edileceğini söyledi.

SAĞLIK OCAKLARI

Temel sağlık hizmetlerinin iki dalda yapılanacağını belirten Peças, bunlardan ilkinin Atina, Selanik, Patra, Larisa, İraklio gibi büyük şehirlerde 24 saat hizmet verecek sağlık merkezleri oluşturmak olduğunu ifade etti. Sağlık ocaklarının, özel bir tedavi ve hastaneye sevk edilmesi gerekmeyen koronavirüs vakalarında hastanelere destek amaçlı hizmet verecekleri kaydedildi.

Yine 24 saat hizmet verecek diğer sağlık ocakları ise kronik hastalıkları olanlara ve acil durumlara müdahale edecekler.

Bizzat evlere giderek hizmet verecek sağlık ekiplerinin de oluşturulduğunu belirten Hükümet Sözcüsü, telefondan psikolojik destek servisinin başladığını, ayrıca elektronik reçete uygulamasına da geçildiğini hatırlattı.

TAHMİNDE BULUNMAK ZOR

Gazetecilerin soruları üzerine, salgının ne zaman inişe geçeceğini tahmin etmenin zor olduğunu söyleyen Peças, koronavirüsle mücadele konusunda zaman kazanmak için çalıştıklarını ve elde ettikleri sonuçların başarılı olduğunu söyledi.

Tedbiri elden bırakmamak gerektiğine dikkat çeken Peças, “Nisan ayında evde kalarak Mayıs ayında sonuçlardan memnun olacağız.” dedi.


Haberler


Tarım Bakanı Avgenakis Gümülcine’ye geliyor

Sağlık Bakanlığı ‘çöl tozu’ için uyardı!

Varufakis, kendisine yasak getiren Almanya’ya dava açtı

Özgür Ferhat’tan doludan etkilenen çiftçilere açıklama

Kuzey Makedonya’daki çifte seçimde ana muhalefet partisinin lideri zafer ilan etti

BTAYTD’dan Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’a ziyaret

Fenerbahçe Beko 5 yıl sonra Dörtlü Final’de

Olimpiakos, Dörtlü Final’e kaldı

‘Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın finali Omurluköy’de

Okul Aile Birliğinden Mustafa Trampa ziyareti

Atina Belediye Başkanı Dukas’dan İBB Başkanı İmamoğlu’na tebrik ziyareti

Edirne’de ‘Rodop: Bir Sıradağ 15 Fotoğrafçı’ sergisi