Anasayfa

01-06-2020
"Batı Trakya’da koronavirüs bahanesiyle ezanları susturmaya yeltenenlerin gayretleri hafızalarda tazedir"
Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan Dışişleri Bakanlığının Ayasofya’da Kur’an-ı Kerim okunmasına ilişkin açıklamalarına Batı Trakya’da koronavirüs bahanesiyle ezanın susturulmasına da dikkat çekerek tepki gösterdi.
1 Haziran 2020 Pazartesi

Sözcü Aksoy, açıklamasında koronavirüs (Kovid-19) salgınını bahane ederek Batı Trakya’da yüzyıllardır okunan ezanı susturmaya yeltenen çevrelerin çabalarının hala hafızalarda taze olduğunu vurguladı.

Hami Aksoy, konuya ilişkin soruya yanıtında, Ayasofya’da her Kur’an-ı Kerim okunmasından sonra Yunanistan’ın beyhude ve hiçbir sonucu olmayacak açıklamalar yapmaya devam ettiğini kaydetti.

"Avrupa’da minarelerden ezanların yükseldiği ve karşılıklı saygı ilkesinin öneminin anlaşıldığı bir dönemde, başkentinde cami bulunmayan tek Avrupa ülkesi olan Yunanistan’ın Ayasofya’da Kur’an-ı Kerim okunmasından rahatsız olması bu ülkenin içinde bulunduğu psikolojinin anlaşılması açısından ibretliktir." ifadelerini kullanan Aksoy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını bahane ederek Batı Trakya’da yüzyıllardır okunan ezanı susturmaya yeltenen çevrelerin çabalarının hala hafızalarda taze olduğuna dikkati çekti.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy şunları kaydetti:

"Türkiye, Ayasofya’nın ne dünya çapındaki abidevi niteliğine ne de 1972 UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Mirasının Korunmasına Dair Sözleşme’ye aykırı hareket etmiştir. Türkiye’nin bir miras unsuru olan İstanbul Tarihi Alanları’na gösterdiği titizlik ve özen sayesinde bu eserler bugünün nesillerine ulaşmıştır. Ayasofya, Türkiye’nin ve insanlığın önemli bir değeri olarak kalacak ve korunmaya devam edilecektir. Yunanistan’ı tarihsel komplekslerinden arınmaya davet ediyoruz."


Haberler


Asimilasyona karşı direnişin 41. yılı: Bulgaristan Türkleri şehitlerini andı

Çiftçi eylemleri tatilcileri de etkiledi

Dendias İskeçe’de drone üretim tesisini inceledi

Bahçeköy ve Çörekköy gümrük kapıları yenileniyor

Yassıköy Belediyesi araç filosunu güçlendiriyor

İskeçe Müftülüğünün “Evliliğe İlk Adım” seminerleri devam ediyor

Rodop Eczacılar Odasının yeni başkanı Gülden Hüseyinoğlu oldu

Doğu Makedonya - Trakya Eyaletinden hastanelerde görev yapan doktorlara maddi destek

Homburg Derneğinden Aile Gecesi

Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’dan birlik ve gelecek vurgusu

Libya Silahlı Kuvvetleri Komutanı’nın bulunduğu uçak Ankara’da düştü: 8 ölü

Sinan Ahmet: “Talepler iletildi, somut cevap bekliyoruz”