Anasayfa


14-09-2020
14 yıldır açılamayan Atina camisi için yeni tarih!
Atina’da inşa edilen ve defalarca açılışı ertelenen caminin Ekim ayında teslim edileceği bildirildi. Cami için resmi açılış töreninin ise daha sonra yapılacağı ifade edildi.
14 Eylül 2020 Pazartesi

14 yıl önce başlayan cami ile ilgili çalışmalar bu süreç içinde defalarca durduruldu. Caminin açılışı ise iki yılı aşkın süredir erteleniyor.

Başkent Atina’nın Votanikos bölgesinde yapılan ve minaresi bulunmayan caminin açılışı için Başbakan Kiriakos Miçotakis’in karar aldığı dile getirildi.

7 Haziran 2019 tarihinde dönemin Eğitim Bakanı Kostas Gavroğlu caminin tanıtımını yapmış ancak cami faaliyete geçmemişti. Caminin o tarihten bu yana kapalı olduğu belirtildi.

Caminin iç döşemelerinin yapıldığı, büroların bulunduğu yerin de mobilyalarının geldiği ifade edildi. Camide görev yapacak kişilerin de önümüzdeki dönemde belirleneceği açıklandı. Atina’daki ilk resmi caminin ilk imamının ise Yunan vatandaşı olan ve Yunancayı iyi derecede bilen 49 yaşındaki bir Faslının olacağı belirtildi.

Atina’da ilk resmi caminin yapımına uzun yıllar karşı çıkan ve bunu engellemeye çalışan çevreler oldu. Hatırlanacağı üzere Pire Metropoliti Serafim 2011 yılında cami inşaatının durdurulması ve projenin iptali için Danıştay’a başvurmuştu. 2015 yılından itibaren ise koalisyon ortağı olan milliyetçi ANEL partisi Atina camisi karşıtı bir tutum sergilemişti ve caminin tamamlanarak teslim edilmesi sürekli ertelenmişti.

14 yıldır bir türlü tamamlanamayan ve ibadete açılamayan Atina’daki caminin resmi bir şekilde faaliyete başlayıp başlayamayacağı soru işareti.


Haberler


Soydaşlar Mustafçova’da hatim etkinliğinde buluştu

Çocuk parası için başvurular cuma günü sona eriyor

Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı