Anasayfa


23-03-2015
Çanakkale şehitleri Gümülcine’de anıldı
Gümülcine Türk Gençler Birliği, 1915’teki Çanakkale Savaşıyla ilgili etkinlik düzenledi.
23 Mart 2015 Pazartesi

Gümülcine Türk Gençler Birliği, 1915’teki Çanakkale Savaşıyla ilgili etkinlik düzenledi. Etkinlik 21 Mart Cumartesi günü GTGB lokalinde gerçekleştirildi. Çanakkale şehitlerinin anıldığı etkinliği Edirne Trakya Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Kaan Çelen yönetirken Yar. Doç Dr. Bülent Yıldırım ve Yar. Doç. Dr. Bülent Akyay konuşmacı olarak katıldı.

Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan açılış konuşmasında Trakya Üniversitesi’nden gelen konuşmacılara ve panele katılanlara teşekkür etti. Hasan, konuşmasında Çanakkale savaşlarının önemine değindi.

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı da yaptığı konuşmada Gümülcine Türk Gençler Birliği’nin faaliyetlerinden dolayı tebrik etti. Çanakkale şavaşlarının tarih açısından bir dönüm noktası olduğunu belirten Akıncı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu açısından da son derece önemli olduğunu anlattı. Bu savaşta genç bir neslin kaybedildiğini söyleyen Akıncı, “Bu önemli mücadeleleri hatırlayarak, onları unutmayarak geleceğe bakmalıyız.” dedi.

Panele katılan konuşmacılar Yar. Doç. Dr. Bülent Akyar Çanakkale savaşlarının askeri ve tarihi boyutunu anlattı. Yar. Doç. Dr. Bülent Yıldırım ise Çanakkale savaşlarına Anadolu, Trakya, Bulgaristan, Makedonya ve diğer bölgelerden gençlerin vatan savunması için katıldığını söyledi.

Gümülcine’deki etkinliğin sonunda GTGB Müzik Grubu Çanakkale savaşlarında yazılmış ve anısına okunmuş türküleri seslendirdi. Sibel Gülistan ise günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu. gümülcine Türk Gençler Birliği’ndeki etkinliğe Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Eyalet Başkan Yardımcısı Mustafa Katrancı, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Ahmet Kara ve Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Sami Toraman ve çok sayıda soydaş katıldı.

Haberler


Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek

Celal Bayar Azınlık Lisesinde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı