Anasayfa

24-09-2020
İskeçeli yöneticiler prefabrik sınıflar ve yeni okul binaları için Atina'daydı
İskeçe belediye başkan yardımcıları Manolis Fanurakis ve Yannis Zerenidiz, Atina'da Bina Altyapısı (Ktiriakes İpodomes) A.Ş'yi ziyaret ederek İskeçe'deki anaokullarında kullanılacak prefabrik sınıfların teslim edilme konusunu görüştü. Belediye başkan yardımcıları Fanurakis ve Zerenidis prefabrik sınıfların teslim edilmesinde yaşanan gecikmenin nedenlerini araştırdı.
24 Eylül 2020 Perşembe

Okul, hastane, mahkeme, cezaevleri gibi kamu binalarıyla ilgili konularla yetkili olan Bina Altyapısı Anonim Şirketi yetkilileri, Kovid -19 pandemisi nedeniyle iki yıllık anaokulu eğitimi için prefabrik sınıfların belediyelere teslim edilmesinde gecikme yaşandığını belirterek, prefabrik yapıların önümüzdeki haftalarda teslim edileceğini belirttiler. Sınıfların, aralarında İskeçe belediyesinin de olduğu ülke genelindeki belediyelere 12 Ekim tarihine kadar teslim edileceği ifade edildi.

İskeçe belediye başkan yardımcıları Fanurakis ve Zerenidis, Eğitim Bakan Yardımcısı Sofia Zaharaki'yle de görüşme fırsatı buldu. Görüşmede İskeçe belediyesinde yer alan okulların ihtiyaçları ele alındı. Ayrıca İskeçe belediye sınırları içinde yeni okul binalarının yapımı da değerlendirildi. Görüşmede hangi okullarla ilgili konuların ele alındığı konusunda bir açıklama yapılmadı.

Eğitim bakan yardımcısı Zaharaki'nin İskeçe belediyesi sınırları dahilindeki konuları yakından takip edeceğini ifade ettiği kaydedildi.

Haberler


EuroBasket 2025’te Türkiye – Yunanistan yarı final maçı bu akşam

YDP ile PASOK arasında 16,5 puan fark var

Hayvan besicilerinden protesto gösterisi

Yunanistan, “hastane mantarı” vakalarında AB’de ikinci sırada

Mizanlı’daki protestoya ABTTF’den destek: “Eğitimde çifte standarta son verilsin”

Miçotakis ve Bergkam enerji iş birliğini görüştü

Okul binasına alınmayan Encümen Heyeti, taleplerini Bakan’a kapıda iletti

Bakan Zaharaki, İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesini ziyaret etti

İskeçe’de Mizanlı Türk Azınlık İlkokulunun açılmaması protesto edildi

BTTÖB’den yeni eğitim yılı mesajı: “Azınlık okullarının kapatılmasına dur demeliyiz”

Eğitim Bakanı Zaharaki yarın İskeçe’de olacak

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği 79 yaşında