Anasayfa


26-09-2020
“Hedefimiz, Trakya için temenninin ötesine geçmek”
Trakya Kalkınma Komisyonu Başkanı Dora Bakoyanni, eyalet başkanlığında gerçekleşen toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
26 Eylül 2020 Cumartesi

Gümülcine’de Eyalet Başkanı, milletvekilleri, belediye başkanları ve eyalet başkan yardımcıları ile biraraya gelen Bakoyanni, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, komisyon olarak amaçlarının realist önerilerde bulunmak olduğunu vurguladı.

Bakoyanni, Eyalet Başkanı Hristos Metios’un geçtiğimiz günlerde Atina’da Trakya Kalkınma Komisyonu’na verdiği bilgilere değinerek, komisyonun hedeflerinden birinin bölgede iki sulama projesinin (Rodop ve İskeçe ilinde) uygulanması olduğu mesajını aldıklarını söyledi.

Söz konusu projelerin yüksek maliyetli olduğuna dikkat çeken Bakoyanni, herşeyden önce bunların gerçekleşmesi için gerekli kaynakların nereden bulunacağının kesinlik kazanması gerektiğini söyledi. Bunun belirlenmesi durumunda komisyonun raporunda yer alacağını belirten Bakoyanni, daha önceki komisyonlarda olduğu gibi Trakya için dilekte bulunma mantığına girmek istemediklerini belirtti.

Bakoyanni, raporda gerçekleşmesi mümkün, realist önerilere yer vereceklerinin altını çizdi.


MİLLETVEKİLLERİNDEN AÇIKLAMA

Eyalet Başkanı Hristos Metios ve Bakoyanni’ye Rodop ili ziyaretinde eşlik eden bölge milletvekilleri basın mensuplarına açıklamalarda bulundular.

DİMİTİRİS HARİTOS
SİRİZA Milletvekili Dimitris Haritos, ziyaret programının komisyon başkanına ait olduğunu belirterek, SİRİZA olarak komisyonun rolünü ne küçümsediklerini ne de abarttıklarını söyledi. Haritos, Kalkınma Komisyonu çerçevesinde parti olarak kurum, kuruluş ve yerel yönetimin önerilerini çok dikkatli bir şekilde dinleyeceklerini belirtti.

EVRİPİDİS STİLYANİDİS
Rodop YDP Milletvekili Evripidis Stilyanidis, yapılan ziyaretin benzerlerinin önümüzdeki dönemde de tekrarlanacağını kaydetti.

Komisyon olarak, Trakya Dimokritos Üniversitesi rektörüyle yapılan görüşmede sağlık kurallarına uyulması koşuluyla üniversite öğrencilerin bölgeye gelmesi konusunda telkinde bulunduklarını belirten Stilyanidis, bunun hem şehir hem de üniversite için çok önemli olduğunu ifade etti.

Partiler arası komisyonun Trakya için bir milli strateji belirlemede başarılı olmasının sadece bugünkü hükümet için değil, gelecekteki hükümetler için de bağlayıcı olacağını söyledi.

İLHAN AHMET
KİNAL Milletvekili İlhan Ahmet, komisyonun kurulduğu ilk andan itibaren parti olarak yer almaya karar verdiklerini belirtti. İlhan Ahmet, bölgede ciddi kalkınma problemleri olduğu için böyle bir karar aldıklarını ve bunların tartışılması gerektiğini söyledi.

KİNAL’ın itirazlarını, düşüncelerini de ilk andan itibaren komisyonda dile getirdiğini söyleyen İlhan Ahmet, herşeyden önce söz konusu komisyonun parti menfaatleri için kullanılmaması gerektiğine dikkat çekti.

Ziyaret programının bizzat komisyon başkanı Bakoyanni tarafından oluşturulduğunu da belirten İlhan Ahmet, Garanis’in toplantıdan ayrılmasıyla ilgili soru üzerine Gümülcine Belediye Başkanı’na hak verdiğini söyledi.

İlhan Ahmet, ziyaret boyunca partisinin ve kendisinin önerilerini aktarmaya çalıştığını söyleyerek, bu konuda önümüzdeki günlerde kapsamlı bir basın toplantısı düzenleyerek bilgi vereceğini söyledi.

YANNİS DELİS
Bakoyanni’nin Batı Trakya ziyaretine katılan aslen Evroslu olan KKE Milletvekili Yannis Delis de basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bölgenin birçok konuda son sıralarda yer aldığını söyledi. Halk kitleleri için bu bölgede yaşamanın daha zor olduğuna dikkat çeken Delis, ırk, din ayrımı olmadan herkesin daha iyi bir yaşama sahip olması için KKE olarak komisyonda yer almaya karar verdiklerini söyledi.




Haberler


Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu

‘Ekspres Vize’ye 5 ada daha dahil ediliyor

ABTTF: ‘9 Haziran’da AP seçimlerinde oylarımız DEB Partisine’

Güney Meriç Derneğinden Hıdırellez etkinliği

3500 dönümü sulayan kanalların bakım çalışmaları başladı

FUEN üyesi Türk kuruluşları AGİT toplantısına katıldı