Anasayfa


03-10-2020
DEB Partisi çevrimiçi yapılan EFA Genel Kurulu’na katıldı
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, üyesi olduğu ve Avrupa Parlamentosu’nda grubu bulunan Avrupa Hür İttifakı’nın (EFA) internet ortamında (çevrimiçi) gerçekleştirilen genel kuruluna katıldı.
3 Ekim 2020 Cumartesi

Konuyla ilgili olarak DEB Partisi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu yıl Almanya’nın Flensburg kentinde gerçekleşmesi beklenen Avrupa Hür İttifakı’nın (EFA) genel kurulu Kovid-19 pandemisi sebebiyle online platformda gerçekleşti. Dostluk Eşitlik Barış Partisi’nin de 6 yıldır üyesi olduğu ve bu üyelik vesilesi ile Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı sorunlarının Avrupa’da büyük yankı bulmasına bir aracı olan Avrupa Hür İttifakı’nın (EFA) online genel kurulu 1 ve 2 Ekim tarihlerinde partimizin de katılımı ile gerçekleşti. Genel kurulun ilk gününde 2019 yılında gerçekleşen faaliyetler, partilerin genel durumları, problemler ve resmi kararların oylanması gerçekleşti. Genel kurulun ikinci günü (2 Ekim Cuma) Avrupa’nın çeşitli siyasi partilerinin önerge ve beyannameleri ile devam etti.”

Açıklamada parti genel başkanı Çiğdem Asafoğlu’nunu da söz aldığı belirtilerek şöyle denildi: “DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu Genel Kurulda söz alarak tüm katılımcıları selamladı ve Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığının yaşadığı problemler hakkında bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından DEB Partisi adına ‘Batı Trakya Türk Azınlığı, Yunanistan'a uluslararası ve ikili sözleşmelerin hükümlerini uygulamasını tavsiye etmektedir’ adlı beyannameyi sunarak, beyanname içinde yazılı problemlerin Avrupa Parlamentosu içinde istişare edilmesinin altını çizdi. DEB Partisi’nin hazırladığı beyanname genel kurul sırasında Avrupa’nın farklı bölgelerinden 46 partinin oy hakkına sahip olduğu oylamaya sunuldu ve partilerin tam desteği ile kabul edildi. Dostluk Eşitlik Barış Partisi olarak Avrupa’da çalışmalarımıza hızla devam ettiğimizi belirtmek isteriz.”

Haberler


Yunanistan’da halkın yüzde 51’i demokrasi açığından şikayetçi

Gümülcine eski adalet sarayının restorasyonu için umut ışığı

Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu törenle başladı

Burhan Baran İnhanlı Belediyesindeki çiftçilerin sorunlarını meclise taşıdı

BTTDD eski genel başkanı Necmettin Hüseyin dünya evine girdi

Son ankette YDP birinci, SİRİZA ikinci, kararsızlar yüzde 18

Kirazlı yolunda bakım çalışmaları devam ediyor

Avrupa’da doğurganlık krizi

Motosiklet kazasında 90 yaşındaki vatandaş hayatını kaybetti

Miçotakis: ‘Ankara’da Müslüman azınlık dahil temel politikalarımızı tekrarladık’

‘Frontex’in gözü önünde geri itildiler’

Atina’da ‘Nekbe’nin 76. yılı dolayısıyla yürüyüş düzenlendi