Anasayfa

08-10-2020
Türk - Yunan dışişleri bakanları Bratislava’da görüşecek mi?
Temmuz ayından bu yana süren Türk-Yunan geriliminde ilk üst düzey ikili görüşmenin bugün (8 Ekim) Slovakya’nın başkenti Bratislava’da gerçekleşmesi bekleniyor.
8 Ekim 2020 Perşembe

Diplomatik kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın Bratislava'da görüşmesi konusunda bir planlama söz konusu.

Söz konusu görüşmenin gerçekleşmesi durumunda, iki ülke arasında istikşafi görüşmelerin başlayacağının açıklanması bekleniyor.

İki ülke dışişleri bakanları bugün gerçekleştirilen Küresel Güvenlik Forumu’na katılmak üzere Bratislava’da bulunuyor.

Bu durum, aylar süren gerilimin ardından ilk kez fiziken aynı yerde olan Türk ve Yunan dışişleri bakanlarının görüşüp görüşmeyecekleri sorusuna neden oldu.


Haberler


Atina’da taksiciler grevi erken bitiriyor

Çipras’tan yeni kitap: “İthaka – Artık benim sesim duyulmalı”

Zelenskiy Atina’ya geliyor

Habipoğlu: “Batı Trakya adını silmeye kimsenin gücü yetmez”

ABD’nin yeni Atina Büyükelçisi Guilfoyle, Başbakan Miçotakis ile görüştü

Kozlukebir Belediyesi araç filosuna yeni iş makinesi ekledi

Atina’da taksiciler 48 saatlik greve gitti

Gümülcine’de Doğal Gaz Sıkıştırma İstasyonu açıldı

Prof. Dr. Lekkas depremi değerlendirdi

İskeçe’de deprem!

Zohran Mamdani, New York’un ilk Müslüman belediye başkanı oldu

Trump’ın eski danışmanı Atina Büyükelçisi olarak göreve başladı