Anasayfa

08-10-2020
"Demokrasi ve hukuk devleti adına bir zafer"
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, Atina Temyiz Mahkemesi'nin Altın Şafak davasıyla ilgili kararını "demokrasi ve hukuk devleti adına bir zafer" olarak nitelendirdi.
8 Ekim 2020 Perşembe

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, Atina Temyiz Mahkemesi'nin Altın Şafak davasıyla ilgili kararını "demokrasi ve hukuk devleti adına bir zafer" olarak nitelendirdi.

Habipoğlu, "Temyiz mahkemesinin aşırı sağcı Altın Şafak Partisi'nin suç örgütü olduğuna dair kararı ülkemiz Yunanistan'da demokrasi ve hukuk devleti adına önemli bir zaferdir. Altın Şafak Partisi yakın geçmişte birçok kez Batı Trakya Türk toplumunu da hedef almış, sözlü ve fiziksel saldırılarda bulunmuştu. ABTTF olarak Mart 2016'da Brüksel'de Avrupa Parlamentosu'nda (AP) düzenlediğimiz konferans öncesinde salonu basan Altın Şafak Partisi mensubu AP milletvekilleri tehditler ve hakaretler savurmuştu. Mahkeme kararı ile resmen suç örgütü olarak tanınan ırkçı Altın Şafak Partisi'nin demokrasi ve insan hakları için ne denli büyük bir tehdit olduğu teyit edilmiştir." açıklamasında bulundu.


Haberler


Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğundan Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu

Araç sahiplerine elektronik denetim ve ceza uygulaması

6. Balkan Düşünce Kuruluşları Toplantısı Bulgaristan’da yapılıyor

İsrail Büyükelçiliği bağış için İskeçe’deki bir okulu seçti

Batı Trakyalı Serhat Devecioğlu, İş Yatırım’ın yeni genel müdürü oluyor

28 Ekim ‘OHİ’ bayramı törenlerle kutlandı

Fenerbahçe’de İsmail Kartal dönemi sona erdi

ABTTF Başkanı Habipoğlu: ’Söylem ile gerçekler arasında ciddi uçurum var’

Şiddetli yağışlar nedeniyle 9 bölgede ’kırmızı alarm’ ilan edildi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’den müftü atamalarına tepki

Ferhat’tan çiftçilerin destek ödemeleri için girişim

Ergoterapist Naciye Çolak iş yerini açtı