Anasayfa

08-10-2020
"Demokrasi ve hukuk devleti adına bir zafer"
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, Atina Temyiz Mahkemesi'nin Altın Şafak davasıyla ilgili kararını "demokrasi ve hukuk devleti adına bir zafer" olarak nitelendirdi.
8 Ekim 2020 Perşembe

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, Atina Temyiz Mahkemesi'nin Altın Şafak davasıyla ilgili kararını "demokrasi ve hukuk devleti adına bir zafer" olarak nitelendirdi.

Habipoğlu, "Temyiz mahkemesinin aşırı sağcı Altın Şafak Partisi'nin suç örgütü olduğuna dair kararı ülkemiz Yunanistan'da demokrasi ve hukuk devleti adına önemli bir zaferdir. Altın Şafak Partisi yakın geçmişte birçok kez Batı Trakya Türk toplumunu da hedef almış, sözlü ve fiziksel saldırılarda bulunmuştu. ABTTF olarak Mart 2016'da Brüksel'de Avrupa Parlamentosu'nda (AP) düzenlediğimiz konferans öncesinde salonu basan Altın Şafak Partisi mensubu AP milletvekilleri tehditler ve hakaretler savurmuştu. Mahkeme kararı ile resmen suç örgütü olarak tanınan ırkçı Altın Şafak Partisi'nin demokrasi ve insan hakları için ne denli büyük bir tehdit olduğu teyit edilmiştir." açıklamasında bulundu.


Haberler


Kamu çalışanları greve gidiyor

Patrik Vartholomeos: “Heybeliada Ruhban Okulu’nun yenilenen binasının açılışı eylülde yapılacak”

DSÖ: Hantavirüs riski küresel ölçekte düşük

İskeçe Türk Birliği’nden Anneler Günü etkinliği

Rodop e-EFKA’daki personel yetersizliği meclis gündeminde

GTGB olağan genel kurula hazırlanıyor

Milletvekili Ferhat, Agrisnap uygulamasındaki sorunları meclis gündemine taşıdı

Gençler Karasu kıyısında buluşuyor

Milletvekili Baran: “İskeçe’de ambulans krizi vatandaşın hayatını tehlikeye atıyor”

Mustafçova Belediye Başkanı Kurt’tan Eyalet Başkanı Topsidis’e ziyaret

DTİK Kuzey Makedonya buluşması Üsküp’te gerçekleştirildi

Hasan Paçaman’dan Turus ve Eren’e ziyaret