Anasayfa


09-10-2020
İşletmelere yönelik Kovid yardım paketini eleştirdi
İskeçe Ticaret Odası Başkanı Stelios Moraitis, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios tarafından açıklanan Kovid -19 salgını nedeniyle zarar gören işyerlerine yardım programını eleştirerek yetersiz buldu.
9 Ekim 2020 Cuma

Metios’un yardım paketi açıklamasını sert bir dille eleştiren Moraitis, eyalet başkanının 90 milyon euroluk paketi “siyasi sadaka” gibi kullanmakla suçladı. İşyerlerinin ekonomik destekten yararlanabilmeleri için istihdam, sigorta ve vergi borçlarının olmaması şartlarının devletin verdiği destek paketlerinde olmadığını belirten Moraitis, işyerlerinin gerçek zararının dikkate alınmadığını savundu.

Moraitis şu ifadelere yer verdi: “Kaç işyerinin bu ‘sadaka’dan yararlanabileceği soru işareti. Unutulmamalıdır ki işyerlerinin ne kadar zarar edeceği ancak 2019 ile 2020 yılları arasında bir karşılaştırma yapmakla mümkündür. Hiç zarar etmeyen, hatta cirolarını arttıran işletmelerle, cirosunda yüzde 5, 10 , 20 veya yüzde 30 oranında düşüş yaşayan işletmeler nasıl olur da aynı şekilde değerlendirilir? Gerçek zarar gören kaç işletme vergi ve sigorta borçlarını ortadan kaldırabilir?”

İskeçe Ticaret Odası Başkanı Stelios Moraitis yedi aylık pandemi döneminde ekonomik açıdan Yunanistan’ın en çok etkilenen ili olan İskeçe ili için verilen yüzde 20 daha fazla destek oranını da yetersiz buldu ve İskeçe esnafının bu şekilde kandırılamayacağını vurguladı.



Haberler


Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret