Anasayfa

09-10-2020
İşletmelere yönelik Kovid yardım paketini eleştirdi
İskeçe Ticaret Odası Başkanı Stelios Moraitis, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios tarafından açıklanan Kovid -19 salgını nedeniyle zarar gören işyerlerine yardım programını eleştirerek yetersiz buldu.
9 Ekim 2020 Cuma

Metios'un yardım paketi açıklamasını sert bir dille eleştiren Moraitis, eyalet başkanının 90 milyon euroluk paketi "siyasi sadaka" gibi kullanmakla suçladı. İşyerlerinin ekonomik destekten yararlanabilmeleri için istihdam, sigorta ve vergi borçlarının olmaması şartlarının devletin verdiği destek paketlerinde olmadığını belirten Moraitis, işyerlerinin gerçek zararının dikkate alınmadığını savundu.

Moraitis şu ifadelere yer verdi: "Kaç işyerinin bu 'sadaka'dan yararlanabileceği soru işareti. Unutulmamalıdır ki işyerlerinin ne kadar zarar edeceği ancak 2019 ile 2020 yılları arasında bir karşılaştırma yapmakla mümkündür. Hiç zarar etmeyen, hatta cirolarını arttıran işletmelerle, cirosunda yüzde 5, 10 , 20 veya yüzde 30 oranında düşüş yaşayan işletmeler nasıl olur da aynı şekilde değerlendirilir? Gerçek zarar gören kaç işletme vergi ve sigorta borçlarını ortadan kaldırabilir?"

İskeçe Ticaret Odası Başkanı Stelios Moraitis yedi aylık pandemi döneminde ekonomik açıdan Yunanistan'ın en çok etkilenen ili olan İskeçe ili için verilen yüzde 20 daha fazla destek oranını da yetersiz buldu ve İskeçe esnafının bu şekilde kandırılamayacağını vurguladı.



Haberler


GTGB genel kurulu gerçekleştirildi: Sedat Hasan güven tazeledi

Selanik’ten alınan ’Ata toprağı’ Ankara’ya uğurlandı

Ölüm Allah’ın emri, ayrılık olmasaydı…

MUSTAFAM, KARDEŞİM…

Baharın gelişi ölümden sonrası dirilişi simgeler

İskeçe Müftülüğü Kitap Okuma Kulübünden Balkanlar’a kültür gezisi

Biz neysek çocuklarımız da o

Rodop Milletvekili Özgür Ferhat partisinden istifa etti

Kerem Abdurahimoğlu’nun kitabı yayımlandı

Batı Trakya’da 12 mavi bayrak ödüllü plaj bulunuyor

Gümülcine Müftülüğünden Kuzey Makedonya’ya kültür gezisi

Kuçumbas Maronya– Şapçı Belediye yönetimiyle bir araya geldi