Anasayfa

12-10-2020
Miçotakis AB Konseyi Başkanı'na Oruç Reis'le ilgili gelişmeleri aktardı
Başbakan Kiriakos Miçotakis, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile telefon görüşmesi yaparak, Doğu Akdeniz'deki son gelişmeleri aktardı.
12 Ekim 2020 Pazartesi

Görüşme sırasında Başbakan Miçotakis, Avrupa Konseyi Başkanını, Meis adası güneyinde yapılacak araştırmalar için Türkiye'nin yayınladığı yeni Navtex hakkında bilgilendirdi.

Başbakan Kiriakos Miçotakis, AB Konseyi Başkanı Michel’e, 15 - 16 Ekim tarihlerinde yapılacak Avrupa Konseyi toplantısında Türkiye'nin gerginliği tırmandıran tek taraflı hareketini gündeme getireceğini aktardı.

Öte yandan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias da Lüksemburg'da yapılan Dışişleri Bakanları toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Türkiye'nin bölgedeki barış ve istikrarı tehdit ettiğini iddia etti. Dendias, Türk tarafının ilan ettiği yeni Navtex'in barış ve güvenliği tehdit ettiğini belirtti.



Haberler


İsmail Rodoplu vefatının 6. yıl dönümünde anıldı

Sağlık Bakanlığından milletvekili Özgür Ferhat’ın sorusuna yanıt

Trakya Üniversitesinde yurt dışından öğrenci kabulü için ek başvurular başladı

Gümülcine’de Rus mafyasıyla bağlantılı olduğu belirtilen şahıs yakalandı

İskeçe Müftülüğünden dayanışma kermesi

Üst düzey EYP yetkilisinden Predator hakkında suç duyurusu

Eski Yunan komutan Türkiye’nin bölgesel ağırlığının arttığını söyledi

1.660 üründe fiyat indirimi başlıyor

Hüseyin Zeybek’ten Yassıköy gişeleri için meclise soru önergesi

Yunanistan’da genel seçimlerde posta yoluyla oy dönemi

OPEKEPE davasında 22 sanık için mahkumiyet talebi

Atina’da Batı Nil virüsüne karşı ilaçlama