Anasayfa


13-10-2020
Genç ABTTF, YEN Genel Kurul toplantısına katıldı
YEN Başkanlık Kurulu’nun yeni üyelerinin de seçildiği toplantıya Avrupa’nın farklı ülkelerinden azınlıklara mensup gençler katıldı.
13 Ekim 2020 Salı

Genç ABTTF, 10 Ekim Cumartesi günü çevrimiçi olarak düzenlenen Avrupa Milletleri Gençliği (YEN) Genel Kurul toplantısına katıldı. Toplantıda Genç ABTTF’yi temsilen Nihan Ayan yer aldı.

Toplantı YEN Başkanı Giuanna Belli’nin selamlama konuşmasıyla başladı. Belli, koronavirüs salgını nedeniyle toplantıyı çevrimiçi olarak düzenlemek zorunda kaldıklarını belirterek, toplantının şeffaf ve demokratik bir şekilde gerçekleşmesi için üstün bir çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

Toplantının devamında YEN yıllık faaliyet raporunun sunumu yapıldı ve koronavirüs salgınının Avrupa’daki azınlıklara mensup gençler üzerindeki etkilerinden bahsedildi.

İtalya’da yaşayan Sloven azınlığın gençlik kuruluşu DM+ (Društvo mladih Slovencev v Italiji) delegelerin oylarıyla YEN’e üye olarak kabul edildi.

Toplantıda yapılan seçimler sonucunda YEN Başkanlık Kurulu’nun yeni üyeleri de belirlendi. Romanya’da yaşayan Alman azınlığa mensup Andor Barbaros YEN’in yeni başkanı seçildi. İtalya’da yaşayan Sloven azınlığa mensup Martina Jazbec kasadar ve Kuzey Makedonya’da yaşayan Ulah (Aroman) azınlığına mensup Andjelo Pavlovski iletişim komiseri seçilerek YEN Başkanlık Kurulu’nun yeni üyeleri oldular.

YEN çalışma grupları üyelerinin de seçildiği toplantı, YEN’in önümüzdeki 2021 ve 2022 yıllarında düzenlemeyi planladığı etkinliklerin ve etkinliklere ev sahipliği yapacak kuruluşların tanıtılması ile sona erdi.


Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup