Anasayfa


13-10-2020
ABTTF: “Azerbaycanlı kardeşlerimizin her daim yanındayız”
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Azerbaycan’a destek açıklaması yayımladı. ABTTF, Ermenistan’ın sivil yerleşim yerlerini hedef alan saldırılarını kınadı.
13 Ekim 2020 Salı

Ermenistan’ın sivilleri hedef alarak insanlık suçu işlediği vurgulanan açıklamada, Azerbaycan’a ait Dağlık Karabağ’daki işgale ve sivillerin hedef alındığı saldırılara son verilmesi istendi.

ABTTF’nin açıklaması şöyle: “Batı Trakya Türk toplumunun Avrupa ve uluslararası alandaki temsilcisi Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) olarak Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırgan tutumunu ve Azerbaycan’ın sivil yerleşim yerlerini hedef alan saldırılarını en sert şekilde kınıyoruz. Ermenistan, doğrudan sivilleri hedef alarak uluslararası insancıl hukuku ihlal etmekte, dünyanın gözü önünde savaş ve insanlık suçu işlemektedir. Öte yandan Batı medyası Ermenistan’ın Gence kentine düzenlediği ve sivillerin hayatını kaybettiği saldırıya neredeyse hiç değinmeyerek çifte standartlı tutumunu devam ettirmiştir. Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, 1993 yılında aldığı 822, 853, 874 ve 884 sayılı kararlarında Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından derhal ve koşulsuz olarak çekilmesini talep etmiştir. Ermenistan, BM’nin değinilen kararlarını ivedilikle uygulamalı, Azerbaycan’a ait Dağlık Karabağ’daki işgaline ve sivilleri hedef alan saldırılarına ivedilikle son vermelidir. ABTTF olarak Azerbaycanlı kardeşlerimizin işgale karşı verdikleri mücadelede her daim yanındayız ve onlarla dayanışma içerisindeyiz.”



Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup