Anasayfa

22-10-2020
Eski adliye binası nasıl kullanılacak?
Osmanlı döneminde hükümet konağı olarak inşa edilen Gümülcine eski adliye binasının geleceğinin, Adalet Genel Sekreteri Panayiotis Aleksandris'in bölgeye yaptığı üç günlük ziyaret sırasında açıklığa kavuşması bekleniyor. Yeni Adliye Sarayı'nın inşa edilmesinin ardından, tarihi bina kaderine terkedilmişti.
22 Ekim 2020 Perşembe

Adalet Genel Sekreteri Panayiotis Aleksandris'in bölgeye yaptığı üç günlük çalışma ziyaretinde, Gümülcine eski adliye binasının ne şekilde kullanılacağı konusunun ele alınacak konuların başında geldiği bildirildi.

Dün Gümülcine'ye gelen Adalet Genel Sekreteri, bölgedeki temaslarını yarın Gümülcine Belediye Başkanı ve Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkanı ile yapacağı görüşmelerle tamamlayacak.

Aleksandris, eski adliye binasının ait olduğu ve binanın geleceğine ilişkin kararı verecek olan Adliye Binaları Finansman Fonu'nun da res'en başkanı.

Eski adliye binasının kullanımına ilişkin görüşleri dinlemeye geldiğini belirten Aleksandris, tüm konuşulanları nihai kararı verecek olan bakana ileteceğini söyledi.

Eski adliye sarayının müdahaleye ihtiyacı olan sembolik bir yapı olduğuna dikkat çeken Adalet Genel Sekreteri, tüm tarafları memnun edecek bir çözüm bulunacağına inandığını sözlerine ekledi.

En son adliye sarayı olarak kullanılan bina, 1872 yılında Gümülcine'de Türklerin bulunduğu semtin merkezine hükümet konağı binası olarak inşa edilmişti.

Söz konusu bina 2004 yılına kadar Gümülcine Adliye Sarayı olarak kullanıldı.

Haberler


Miçotakis’in ziyareti öncesi Meriç’te çiftçiler eylem hazırlığında

Miçotakis yarın Gümülcine’ye geliyor

2026 trafik harçları açıklandı: Son ödeme 31 Aralık

AB baskısı altında OPEKEPE düzenlemesi

Kendi kişisel numaranı belirlemek için son günler

Yassıören’de “Kışa Merhaba” etkinliği

İskeçe Merkez Türk İlkokulundaki kermese yoğun ilgi

Müftü Trampa Edirne merkezli “Balkan Araştırmaları Merkezi” kurulmasını önerdi

Balkanlar’dan gelen din alimleri Edirne’de buluştu

ELTA’dan şube kapatma planında değişiklik

Girit’de kanlı hesaplaşma: Ölü ve yaralılar var

Burhan Baran’dan ELTA şubelerinin kapatılmasına tepki