Anasayfa

22-10-2020
Eski adliye binası nasıl kullanılacak?
Osmanlı döneminde hükümet konağı olarak inşa edilen Gümülcine eski adliye binasının geleceğinin, Adalet Genel Sekreteri Panayiotis Aleksandris'in bölgeye yaptığı üç günlük ziyaret sırasında açıklığa kavuşması bekleniyor. Yeni Adliye Sarayı'nın inşa edilmesinin ardından, tarihi bina kaderine terkedilmişti.
22 Ekim 2020 Perşembe

Adalet Genel Sekreteri Panayiotis Aleksandris'in bölgeye yaptığı üç günlük çalışma ziyaretinde, Gümülcine eski adliye binasının ne şekilde kullanılacağı konusunun ele alınacak konuların başında geldiği bildirildi.

Dün Gümülcine'ye gelen Adalet Genel Sekreteri, bölgedeki temaslarını yarın Gümülcine Belediye Başkanı ve Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkanı ile yapacağı görüşmelerle tamamlayacak.

Aleksandris, eski adliye binasının ait olduğu ve binanın geleceğine ilişkin kararı verecek olan Adliye Binaları Finansman Fonu'nun da res'en başkanı.

Eski adliye binasının kullanımına ilişkin görüşleri dinlemeye geldiğini belirten Aleksandris, tüm konuşulanları nihai kararı verecek olan bakana ileteceğini söyledi.

Eski adliye sarayının müdahaleye ihtiyacı olan sembolik bir yapı olduğuna dikkat çeken Adalet Genel Sekreteri, tüm tarafları memnun edecek bir çözüm bulunacağına inandığını sözlerine ekledi.

En son adliye sarayı olarak kullanılan bina, 1872 yılında Gümülcine'de Türklerin bulunduğu semtin merkezine hükümet konağı binası olarak inşa edilmişti.

Söz konusu bina 2004 yılına kadar Gümülcine Adliye Sarayı olarak kullanıldı.

Haberler


Tempi tren faciası davası başlıyor: 36 sanık hakim karşısında

Gümülcine’de silahlı soygun girişimi: Bir kişi yakalandı, bir şüpheli aranıyor

Alkol ve sigara satışında dijital yaş doğrulama sistemi

Midilli’de şap alarmı: Hayvancılık ürünlerine kapsamlı yasaklar getirildi

Atina’da emekliler zam talebiyle sokağa çıktı

Rodop ilinde tarımın geleceği Gümülcine’deki kongrede tartışılacak

Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti İskandinav pazarına açılıyor

ABTTF’den 21 Mart mesajı: “Irkçılık ve ayrımcılık devam ediyor”

Gümülcine’de “Müzik Birleştirir” konseri

Büyükelçi Çağatay Erciyes’ten Batı Trakya’ya bayram ziyareti

Başkonsoloslukta bayram coşkusu

Plastik kapaklar umuda dönüşüyor