Anasayfa


22-10-2020
Eski adliye binası nasıl kullanılacak?
Osmanlı döneminde hükümet konağı olarak inşa edilen Gümülcine eski adliye binasının geleceğinin, Adalet Genel Sekreteri Panayiotis Aleksandris’in bölgeye yaptığı üç günlük ziyaret sırasında açıklığa kavuşması bekleniyor. Yeni Adliye Sarayı’nın inşa edilmesinin ardından, tarihi bina kaderine terkedilmişti.
22 Ekim 2020 Perşembe

Adalet Genel Sekreteri Panayiotis Aleksandris’in bölgeye yaptığı üç günlük çalışma ziyaretinde, Gümülcine eski adliye binasının ne şekilde kullanılacağı konusunun ele alınacak konuların başında geldiği bildirildi.

Dün Gümülcine’ye gelen Adalet Genel Sekreteri, bölgedeki temaslarını yarın Gümülcine Belediye Başkanı ve Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkanı ile yapacağı görüşmelerle tamamlayacak.

Aleksandris, eski adliye binasının ait olduğu ve binanın geleceğine ilişkin kararı verecek olan Adliye Binaları Finansman Fonu’nun da res’en başkanı.

Eski adliye binasının kullanımına ilişkin görüşleri dinlemeye geldiğini belirten Aleksandris, tüm konuşulanları nihai kararı verecek olan bakana ileteceğini söyledi.

Eski adliye sarayının müdahaleye ihtiyacı olan sembolik bir yapı olduğuna dikkat çeken Adalet Genel Sekreteri, tüm tarafları memnun edecek bir çözüm bulunacağına inandığını sözlerine ekledi.

En son adliye sarayı olarak kullanılan bina, 1872 yılında Gümülcine’de Türklerin bulunduğu semtin merkezine hükümet konağı binası olarak inşa edilmişti.

Söz konusu bina 2004 yılına kadar Gümülcine Adliye Sarayı olarak kullanıldı.

Haberler


DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi’nin bina sorununun çözümü için başbakana bektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı