Anasayfa


22-10-2020
Beş buçuk yıllık dava sona erdi
Altın Şafak davası beşbuçuk yıl sonra tamamlandı
22 Ekim 2020 Perşembe

Beşbuçuk yıldır devam eden Altın Şafak davası bugün sona erdi. Hapis cezasına çarptırılan 50 kişiden 38’i cezaevine götürülüyor. Altın Şafak’ın lider kadrosunda yer alan 13 eski milletvekili de hapse sevkedilenler arasında.

Mahkemenin suç örgütü yönetmekle suçladığı ve 13 yıl hapis cezası verdiği Altın Şafak’ın genel sekreteri Nikos Mihaloliakos, Avrupa Parlamentosu milletvekili İoannis Lagos, İlias Kasidiaris, İlias Panayiotaros, Hristos Pappas ve Yorgos Germenis hapse giriyorlar. 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Artemis Matheopulos ile 6 ila 7 yıl hapis cezası alan eski Altın Şafak milletvekilleri de cezaevine giriyor.

Bir üst mahkeme kararı çıkıncaya kadar cezaları ertelenen Altın Şafak milletvekilleri ise Mihalis Arvanitis, Hrisovalantis Aleksopulos, Stahis Bukuras, Eleni Zarulia ve Dimitris Kukuçis.

Müzisyen Pavlos Fissas’ı öldürmekle suçlanan ve Fissas’a yönelik saldırıya katılan 13 kişi de hapse girecekler arasında yer alıyor.

MİHALOLİAKOS’TAN AÇIKLAMA
Kararın açıklanmasının ardından Pefki’deki evinin önünde açıklama yapan Altın Şafak lideri Nikos Mihaloliakos, “İnançlarım yüzünden hapse gireceğim için gurur duyuyorum. Bir gün bazıları bu karardan utanacak. Hem tarih hem Yunan halkı bizi haklı çıkaracak. Medyada, ülkenin siyasi hayatında ve adalet alanında var olan kirli bir cuntaya karşı Altın Şafak'ın yanında duran yüzbinlerce Yunanlıya teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

KASSİDİARİS TESLİM OLDU
Altın Şafak eski milletvekili İlias Kasidiaris, Pikermi’deki polis karakoluna teslim oldu.

Bu arada, eski milletvekili Artemis Matheopulos da mahkeme salonunda tutuklananlar arasında yer aldı.

Hapse mahkum edilen sanıkların koronavirüs salgını nedeniyle cezaevinde ilk olarak 14 gün boyunca özel olarak hazırlanan bölümde karantida kalacakları, daha sonra ise hücrelerine alınacakları ifade edildi.


Haberler


Prof. Kaymakçı: ‘Miçotakis’in Yunanistan’da Türk yoktur tezini kabul etmiyoruz’

Schengen vizesine zam

Hüseyin Baltacı: ‘Bölgenin zenginliğiyiz, tehlikeli olarak gösterilmeyi kabul etmiyoruz’

Panathinaikoslu Samet 19 Mayıs paylaşımı nedeniyle kadro dışı bırakıldı

Memurlar 24 saatlik greve gitti

Tutuklu dokuz göçmen serbest bırakılıyor

DEB Partisinden Makedon azınlık üyelerine ziyaret

GTGB’nin kır koşusu için kayıtlar başladı

‘Yunanistan Midilli Adası’ndaki tarihi camileri restore etmiyor’

Erdoğan Miçotakis ziyaretini değerlendirdi

Atina’da Yerapetritis – Şükri görüşmesi

İskeçeli soydaşlar Ketenlik’teki hatim etkinliğine akın etti