Anasayfa

27-10-2020
AB, Frontex ve Yunanistan’dan "geri itmelerle" ilgili soruşturma bekliyor
Avrupa Birliği (AB), AB Sınır ve Sahil Güvenlik Ajansının (Frontex) Yunanistan’ın mültecileri açık denize geri itmesine destek verdiğine yönelik haberler üzerine hem Yunanistan’ın hem de Frontex’in soruşturma başlatmasını istedi.
27 Ekim 2020 Salı

AB Komisyonu sözcülerinden Adalbert Jahnz, günlük basın toplantısında konuyla ilgili soruyu yanıtlarken, "Bu konuyu çok ciddiye alıyoruz. AB Komisyonu, geri itmeler ve temel haklarla iltica hakkının korunmasına yönelik AB hukukuna aykırı davranışlarla ilgili haberler hakkında derin endişe duymaktadır." ifadesini kullandı.

Komisyonun Frontex ile temas halinde olduğunu aktaran Jahnz, Frontex’in de Yunanistan makamlarıyla görüştüğünü ve Yunanistan’ın iç tahkikat başlattığını söyledi.

Jahnz, "Biz hem Yunanistan makamlarından hem de Frontex’ten bu tür haberleri derinlemesine soruşturmasını ve AB yasalarına tam olarak uyulmasını bekliyoruz." dedi.

Almanya’nın Der Spiegel dergisinin araştırmasında, Yunan sınır muhafızlarının mültecileri açık denize geri ittikleri ve Frontex’in de yasa dışı operasyonlarda yer aldığı ifade edilmişti.

Frontex tarafından kullanılan bir uçağın mültecileri durdurduğu, uçaktaki kamera görüntülerinin Varşova’daki Frontex genel merkezine canlı olarak aktarıldığı ancak Frontex'in söz konusu bölgeye mültecilerin kurtarılması için yardım göndermediği belirtilmişti.



Haberler


Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğundan Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu

Araç sahiplerine elektronik denetim ve ceza uygulaması

6. Balkan Düşünce Kuruluşları Toplantısı Bulgaristan’da yapılıyor

İsrail Büyükelçiliği bağış için İskeçe’deki bir okulu seçti

Batı Trakyalı Serhat Devecioğlu, İş Yatırım’ın yeni genel müdürü oluyor

28 Ekim ‘OHİ’ bayramı törenlerle kutlandı

Fenerbahçe’de İsmail Kartal dönemi sona erdi

ABTTF Başkanı Habipoğlu: ’Söylem ile gerçekler arasında ciddi uçurum var’

Şiddetli yağışlar nedeniyle 9 bölgede ’kırmızı alarm’ ilan edildi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’den müftü atamalarına tepki

Ferhat’tan çiftçilerin destek ödemeleri için girişim

Ergoterapist Naciye Çolak iş yerini açtı