Anasayfa

02-11-2020
Fransız aşırı sağcı örgüt üyeleri de Ermenistan için savaşıyor
Ermenistan’ın işgal ettiği Dağlık Karabağ'daki Azerbaycan ordusuna karşı Orta Doğu'dan getirerek kullandığı PKK/YPG terör örgütü gruplarına, Avrupa'dan aşırı sağcı örgüt üyelerini de dahil etti.
2 Kasım 2020 Pazartesi

Fransa’daki aşırı sağcı "Zouaves Paris" (ZVP) örgütünün lideri Marc de Cacqueray-Valmenier, Ermenistan saflarında savaşmak için Dağlık Karabağ bölgesine gittiğini duyurdu.
Fransa’da şiddet yanlısı Neo Nazi ideolojisine sahip ZVP örgütünün lideri De Cacqueray-Valmeinier, sosyal medya hesabından, üzerinde asker kıyafeti ve elinde otomatik silahın da bulunduğu bir fotoğraf paylaşarak, Ermenistan’ın saflarında Azerbaycan’a karşı savaşmak için Dağlık Karabağ bölgesine gittiğini açıkladı.
Fransız Liberation gazetesinin haberinde, De Cacqueray-Valmenier’in geçen yıl Ukrayna’ya gittiği ve bu ülkede aşırı milliyetçi Azov grubuna hayranlık beslediği kaydedildi. Haberde, bu kişinin kendini "faşist" olarak tanımladığı belirtildi.
Azerbaycan ordusunun topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonda esir alınan Ermenistan askeri Albert Mikaelyan, PKK’lı teröristlerin Dağlık Karabağ’da Ermenistan saflarında savaştığını itiraf etmişti. Tanksavar birliğinde görev aldığını anlatan Mikaelyan, kışlada aralarında Kürt asıllı paralı askerlerin de bulunduğunu belirtmişti.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev de PKK’lı teröristlerin Ermenistan’ın yanında savaştığını açıklamıştı. Lübnan'da Ermenilerin yaşadığı bölgelerde de, Dağlık Karabağ'da savaşmak için gönüllü asker toplama merkezleri kurulmuştu.

AA

Haberler


Ülke genelinde kavurucu sıcaklar etkili oluyor

Bakır Nefesli Çalgılar Beşlisi Gümülcine’ye geliyor

Oscar’lı ‘Anora’ Gümülcine Yazlık Sinemasında

Mucize Tiyatrosu Kayseri’de sahne alacak

Mustafa Mustafaoğlu’nun acılı günü: Oğlunu kaybetti

Kozlukebir Belediye Başkanı’ndan Ankara ziyareti

Miçotakis ve Erdoğan NATO Zirvesi’nde görüştü

NATO, 2035’e kadar yüzde 5 savunma hedefinde anlaştı

Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti yangınlara karşı vatandaşları uyardı

Gümülcine Belediyesinden aşırı sıcaklara karşı önlem

Yassıköy Belediyesi yangın müdahale aracını hizmete sundu

Dimitras’tan AİHM kararını görmezden gelen Yunan medyasına eleştiri