Anasayfa

17-11-2020
17 Kasım, hükümetin ilan ettiği yasakların gölgesinde anılıyor
Hükümetin toplanma yasağı ilanına rağmen bazı siyasi parti ve oluşumlar, 17 Kasım 1973 tarihinde dönemin askeri cunta yönetimine karşı isyanın yıldönümü nedeniyle anma etkinlikleri gerçekleştirdi.
17 Kasım 2020 Salı



Bu yılki 17 Kasım anma etkinlikleri, Kovid -19 salgını nedeniyle uygulanan önlemler çerçevesinde ilan edilen miting ve yürüyüş yasağı ile 3'ten fazla kişinin toplanmasına getirilen yasağın gölgesinde kaldı.

Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu ve Başbakan Kiriakos Miçotakis sabah saatlerinde Politeknik Üniversitesi'ndeki anıta çelenk koydu.

Hükümetin ilan ettiği yasağa rağmen başta Yunanistan Komünist Partisi (KKE) olmak üzere bazı parti ve örgütler anma etkinlikleri gerçekleştirdi. KKE partisi tarafından her yıl ABD büyükelçiliğine yapılan yürüyüş çerçevesinde parti üyelerinden oluşan 200 kişilik kalabalık bugün (17 Kasım Salı) sabah saatlerinde Atina'da Vasilissis Sofias caddesinde toplandı. Ancak büyükelçiliğe yürüyüş polis barikatı nedeniyle yapılmadı. KKE'nin gösterisinde partinin lideri Dimitris Kuçumbas da yer aldı. Burada toplanan vatandaşların salgınla mücadelede uygulanan maske ve mesafe önlemine uyduğu görüldü. Kalabalık polisin uyarısından kısa bir süre sonra dağıldı.

Bu arada dün SİRİZA, KKE ve Mera 25 partileri hükümetin toplanma yasağı kararını eleştiren ortak kınama metnini Cumhurbaşkanı Sakellaropulu ve meclis başkanı Tasulas'a iletti.

Haberler


İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Aykut Ünal’a ziyaret

İskeçe’de Aşure buluşmaları başlıyor

ABTTF, Avrupa Parlamentosundaki temel haklar oturumuna katıldı

Gümülcine Belediyesi Erişilebilirlik Merkezi Projesi AB programına dahil edildi

Türk ve Yunan fotoğraf sanatçılarından ortak sergi

Selanik’in tarihi Bey Hamamı restorasyonun ardından yeniden hizmete açıldı

İskeçe Azınlık Lisesi Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliğinden öğrencilere yaz faaliyetleri

Danışma Kurulu Başkanı Trampa’dan Bulgaristan Başmüftüsü ile Yüksek İslam Şurası Başkanına tebrik

AİHM, mültecilerin aile birleşimi hakkını ihlal eden Yunanistan’ı mahkum etti

’Arnavutluk’taki Yunan Azınlığın hakları savunulurken, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın hakları ihlal ediliyor’

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başlıyor

Elektrik sayaçlarına yasa dışı müdahale eden suç örgütü çökertildi