Anasayfa


18-11-2020
KİNAL grubu, tapu sicil ve kadastro bildirimleri için ek süre istedi
Rodop Milletvekili İlhan AHMET’in de aralarında bulunduğu KİNAL Partisi milletvekilleri, 31 Aralık 2020’de sona erecek tapu sicil ve kadastro bildirimleri için uzatma istediler.
18 Kasım 2020 Çarşamba

KİNAL grubu tarafından Çevre ve Enerji Bakanı’na sunulan ikinci soru önergesinde, tapu kayıt ve düzeltme işlemlerini yıl sonuna kadar tamamlayamayacak vatandaşların ek masraf gerektirecek idari ve adli işlemlerle karşı karşıya kalacağına dikkat çekildi.

İlgili kurumların bu doğrultudaki taleplerinin bakanlık tarafından bugüne kadar cevapsız bırakıldığı da dile getirilerek, “Pandemi ve lockdown düzenlemeleri kapsamında faaliyetleri kısıtlanan veya geçici olarak durdurulan sektörde çalışanlar ve vatandaşlar yükümlülüklerini yerine getirememektedir. Bu sebeple ilk bildirimlerin düzeltilmesi ve tescil için geçerli süreyi uzatmayı düşünüyor musunuz?” diye soruldu.

Hatırlanacağı üzere Milletvekili İlhan AHMET, konuyu geçtiğimiz Eylül ayında da meclis ve ilgili bakanlık gündemine taşımış, “Gümülcine eski idari sınırları içinde yer alan gayrimenkullerin tapu kadastro bildirimleri için verilen süre 2020 yılının sonunda bitecektir. Zamanında bildirilmeyen gayrimenkuller hazineye devrolacaktır. Rodop İli Barosu’nun talebi üzerine bu sürenin uzatılmasını talep ettik.” açıklamasında bulunmuştu.

Haberler


GAT’tan ‘Gençlik Bayramı’ etkinliği

İTB’nin hak arama mücadelesi Trakya Üniversitesinde panelde ele alınacak

Panathinaikos AKTOR, 12 yıl aradan sonra Dörtlü Final’e yükseldi

Ilıca’da muhteşem Hıdırellez Şenliği

İTB ve GTGB ekipleri Kuzey Makedonya’daki Hıdrellez Festivaline katıldı

Yağmur geliyor, hava sıcaklığı düşüyor

Soydaşlar Mustafçova’da hatim etkinliğinde buluştu

Çocuk parası için başvurular cuma günü sona eriyor

Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu