Anasayfa


11-12-2020
Baran, Kovid hasta yakınlarının sağlıklı bilgilendirilmesini istedi
İskeçe KİNAL Partisi Milletvekili Burhan Baran, Sağlık Bakanı Vasilis Kikilias'a yönelttiği soru önergesinde, "Koronavirüs sebebiyle tedavi gören hastaların yakınlarının, hastane yönetimleri tarafından yetersiz derecede bilgilendirilmeleri" konusunu gündeme getirdi.
11 Aralık 2020 Cuma

Burhan Baran 08/12/2020 tarihli soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

"Kovid-19 nedeniyle hastanelerde yoğun bakımda olan hastaların sağlık durumları ve tedavi koşulları ülkemiz ve de dünya çapında, her zamankinden daha fazla gündemde bulunmaktadır. Pandemiden kaynaklanan bu süreç diğer zamanlardan tamamen farklıdır, çünkü hastaların ve refakatçıların korunması için, yakınları onlar ile herhangi bir temasta bulunamamaktadırlar. Koronavirüs nedeniyle yoğun bakımda bulunan veya tedavi amaçlı hastaneye kaldırılan hastaların yakınlarına bilgilendirme yalnızca yetkili doktorlar tarafından yapılmaktadır.

Hastanın sağlığının seyri hakkında yetkili doktorların aileleri düzenli olarak bilgilendirmeleri, onların tüm olasılıklara, hatta en kötü ihtimallere bile hazırlıklı olmalarında yardımcı olacağı bir gerçektir. Tam da bu sebepten dolayı, hastanın sağlık durumu ve de tedavi sürecinde kullanılan yöntemler (mekanik destek gibi) ile ilgili, sürekli ve anlaşılır dilde bilgilendirmenin yapılması çok önlemlidir.

Fakat Kovid-19 sebebiyle tedavi edilen hastaların aile ve yakınlarının şikayetleri gün geçtikçe artmaktadır. Çünkü yetkili doktorlar ve hastane personeli tarafından sınırlı ve yetersiz bilgilendirmede bulunulmaktadırlar. Bu durum, hasta yakınlarının hastalarının sağlığı ile ilgili bilgiden mahrum bırakılmaları ile acılarını daha da dayanılmaz hale getirmektedir.

Bahsi geçenlere dayanarak, yetkili Bakana soruyorum:

1) Koronavirüs nedeniyle yoğun bakım ünitelerinde ve hastane yataklarında bulunan hastaların ailelerinin bilgilendirilmesi ile ilgili sorunun bir an önce çözülmesi için ne gibi önlemler alacaksınız?

2) Kovid-19 tedavisi sürecinde hastaların ailelerine ve yakınlarına gereken bilgilendirmeleri yapabilecek merkezlerin oluşturulması için bir planınız var mıdır?"

Haberler


Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret