Anasayfa

11-12-2020
Baran, Kovid hasta yakınlarının sağlıklı bilgilendirilmesini istedi
İskeçe KİNAL Partisi Milletvekili Burhan Baran, Sağlık Bakanı Vasilis Kikilias’a yönelttiği soru önergesinde, "Koronavirüs sebebiyle tedavi gören hastaların yakınlarının, hastane yönetimleri tarafından yetersiz derecede bilgilendirilmeleri" konusunu gündeme getirdi.
11 Aralık 2020 Cuma

Burhan Baran 08/12/2020 tarihli soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

"Kovid-19 nedeniyle hastanelerde yoğun bakımda olan hastaların sağlık durumları ve tedavi koşulları ülkemiz ve de dünya çapında, her zamankinden daha fazla gündemde bulunmaktadır. Pandemiden kaynaklanan bu süreç diğer zamanlardan tamamen farklıdır, çünkü hastaların ve refakatçıların korunması için, yakınları onlar ile herhangi bir temasta bulunamamaktadırlar. Koronavirüs nedeniyle yoğun bakımda bulunan veya tedavi amaçlı hastaneye kaldırılan hastaların yakınlarına bilgilendirme yalnızca yetkili doktorlar tarafından yapılmaktadır.

Hastanın sağlığının seyri hakkında yetkili doktorların aileleri düzenli olarak bilgilendirmeleri, onların tüm olasılıklara, hatta en kötü ihtimallere bile hazırlıklı olmalarında yardımcı olacağı bir gerçektir. Tam da bu sebepten dolayı, hastanın sağlık durumu ve de tedavi sürecinde kullanılan yöntemler (mekanik destek gibi) ile ilgili, sürekli ve anlaşılır dilde bilgilendirmenin yapılması çok önlemlidir.

Fakat Kovid-19 sebebiyle tedavi edilen hastaların aile ve yakınlarının şikayetleri gün geçtikçe artmaktadır. Çünkü yetkili doktorlar ve hastane personeli tarafından sınırlı ve yetersiz bilgilendirmede bulunulmaktadırlar. Bu durum, hasta yakınlarının hastalarının sağlığı ile ilgili bilgiden mahrum bırakılmaları ile acılarını daha da dayanılmaz hale getirmektedir.

Bahsi geçenlere dayanarak, yetkili Bakana soruyorum:

1) Koronavirüs nedeniyle yoğun bakım ünitelerinde ve hastane yataklarında bulunan hastaların ailelerinin bilgilendirilmesi ile ilgili sorunun bir an önce çözülmesi için ne gibi önlemler alacaksınız?

2) Kovid-19 tedavisi sürecinde hastaların ailelerine ve yakınlarına gereken bilgilendirmeleri yapabilecek merkezlerin oluşturulması için bir planınız var mıdır?"

Haberler


Burhan Baran’dan “Kalanta” etkinliğine sert tepki: “Bu bir asimilasyon çalışmasıdır”

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’dan Dolaphan Ortaokulundaki ’Kalanta’ etkinliğine tepki

Dünya Yunanca Dili Günü etkinliği için İstanbul ve Yunanistan’dan öğrenciler bir araya geldi

Et fiyatları yüzde 13 arttı

Avramopulos’tan Atina – Ankara temasına destek

BTAYTD yönetiminden Mustafa Trampa’ya ziyaret

Ahmet Kurt: “Dolaphan ortaokulundaki etkinlik için herhangi bir ödeme yapılmamıştır”

Dolandırıcılık girişimi polis operasyonuyla engellendi

Silahlı Kuvvetlerde casusluk soruşturması sürüyor

Dolaphan’daki ortaokulda “Kalanta” etkinliği tepkilere yol açtı

Yassıköy gişelerindeki kazada karar çıktı

BTAYTD Kadınlar Kolundan çocuklar için oyuncak kampanyası