Anasayfa


28-12-2020
‘Azınlık ifadesinin kaldırılması kabul edilemez’
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Gümülcine’deki Medrese-i Hayriye Azınlık Ortaokulu – Lisesi’nin tabelasının değiştirılmesiyle ilgili olarak açıklama yayımladı.
28 Aralık 2020 Pazartesi

Yapılan açıklamada “Okul yönetiminin, okul encümen heyeti ve aile birliğinin haberi olmaksızın gece yarısı bir oldu-bitti ile tabelanın değiştirilmesi Batı Trakya Türk toplumunun eğitim özerkliğini hedef alan sinsi uygulamaların devam ettiğini göstermektedir.” ifadelerine yer verildi.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, “Azınlık” ifadesinin kaldırılarak yerine “Müslüman” ifadesinin getirilmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Gümülcine’deki Medrese-i Hayriye’nin tabelasında okulun Batı Trakya Türk toplumuna ait olduğunu gösterir. ‘Azınlık’ ifadesinin kaldırılarak yerine ‘Müslüman’ ifadesinin getirilmesi kabul edilemez. Okul yönetiminin, okul encümen heyeti ve aile birliğinin haberi olmaksızın gece yarısı bir oldu-bitti ile tabelanın değiştirilmesi Batı Trakya Türk toplumunun eğitim özerkliğini hedef alan sinsi uygulamaların devam ettiğini göstermektedir. Unutulmamalıdır ki, Lozan Barış Antlaşması’na göre Batı Trakya Türk toplumu kendi okullarını kurma, yönetme ve denetleme hakkına sahiptir. Gümülcine ve İskeçe’deki medreseler de özerk statüde dini eğitim veren okullardır. Yunan hükümetinden Batı Trakya Türk toplumunun eğitim özerkliğini ortadan kaldırmaya yönelik olarak dini okullarımız olan medreselerin statüsü, işleyişi ve yönetimine yaptığı müdahalelere ivedilikle son vermesini talep ediyor, devletin dini okullarımıza yaptığı baskıcı uygulamaların ortadan kaldırılmasını istiyoruz.”

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup